5 măști naturale cu acizi AHA care îți fac tenul perfect

Alfa hidroxi acizii, cunoscuți și ca AHA, sunt derivați din acizii conținuți de fructe și se numără printre cele mai bune opțiuni pentru exfolierea delicată a tenului.
Pentru că distrug legăturile care țin celulele împreună, acizii AHA ajută la eliminarea celulelor moarte, a impurităților și sebumului care blochează porii, lăsând la final o piele netedă, cu aspect strălucitor și proaspăt. 

Folosirea cu regularitate a acestor acizi uniformizează culoarea pielii, previne apariția impefecțiunilor precum puncte negre, comedoane sau coșuri și ajută celelalte ingrediente active pe care le folosești să penetreze mai ușor pielea.

Există câteva tipuri de acizi AHA pe care îi poți găsi în produsele cosmetice din comerț, dar îi poți obține și prin intermediul ingredientelor naturale pe care le ai acasă.

Este important de reținut că acizii îți sensibilizează pielea. Orice tratament cu acizi trebuie urmat de aplicarea zilnică a cremei cu factor de protecție solară de peste 30. Acizii sunt fotosensibilizanți, ceea ce înseamnă că pielea ta va fi mai predispusă la efectele nocive ale razelor UV dacă nu folosești cremă cu SPF. Folosește numai una dintre aceste măști o dată sau de două ori pe săptămână.

Iată cinci măști naturale cu acizi AHA pe care ți le poți face acasă:


Mască cu acid lactic


Acidul lactic este unul dintre acizii cu efect blând asupra pielii, fiind ideal pentru tenul sensibil și cel acneic.
Acidul lactic se găsește în special în lapte și mai ales în iaurt. Este cel care oferă gustul acrișor iaurtului. O mască cu iaurt și miere te va ajuta să beneficiezi din plin de proprietățile excelente ale acidului lactic. Poți aplica săptămânal o mască cu acid lactic. Amestecă două linguri cu iaurt cu o linguriță de miere. Aplică masca pe piele și las-o să acționeze timp de zece minute, apoi clătește-te cu apă călduță. Acidul lactic din iaurt îți va exfolia delicat pielea, iar mierea îi va oferi hidratarea de care are nevoie, plus o mulțime de nutrienți esențiali.

Mască cu acid tartaric


Acidul tartaric se găsește în mod natural în struguri și banane, iar atunci când este aplicat pe piele are capacitatea de a o netezi și de a-i amplifica strălucirea naturală. Vinul, fiind obținut din struguri, este o sursă excelentă de acid tartaric. În același timp, pentru că este foarte bogat în antioxidanți naturali, vinul este un ingredient antirid perfect. Pentru a-ți face o mască naturală ce conține acid tartaric, ai nevoie de:

- 2 linguri cu vin alb sau roșu
- 1 lingură cu argilă cosmetică
- 1 linguriță cu miere
 

Citește și: 9 obiceiuri care te vor ajuta să arăți perfect fără machiaj 


Amestecă toate ingredientele și aplică masca pe ten.
Las-o să acționeze timp de zece minute, apoi clătește-te cu apă călduță. Nu lăsa masca să se usuce complet pe piele pentru că îți poate deshidrata tenul. Dacă nu ai argilă, poți să inlocuiești acest ingredient cu tărâțe de grâu sau de ovăz.

Mască cu acid citric


Acidul citric se găsește în majoritatea fructelor, în special în citrice - portocale, lămâi, grepfrut etc. Acidul citric are numeroase beneficii pentru piele, de la estomparea petelor și cicatricilor și până la îmbunătățirea texturii pielii. Elimină celulele moarte și îți lasă tenul proaspăt și curat. Poți face foarte simplu acasă o mască pe bază de acid citric. Ai nevoie de: 

- 2 linguri cu lapte integral sau iaurt
- 1 lingură cu zeamă de lămâie

Dacă folosești lapte, lasă amestecul la temperatura camerei timp de câteva ore până când se îmbrânzește. Aplică pe gât și față, evitând zona ochilor. Lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă.

Mască cu acid malic


Acidul malic se găsește în formă naturală în mere. În tratamentele de îngrijire a pielii, acidul malic are proprietăți antiîmbătrânire, uniformizează nuanța pielii și stimulează producția de colagen.
Având și efect humectant, acidul malic ajută pielea să rețină apa și să devină astfel mai hidratată. Este ideal pentru pielea sensibilă și nu afectează pH-ul natural al pielii. Pentru o mască cu acid malic ai nevoie de:

- 2 linguri de piure de mere
- 1 lingură cu tărâțe de ovăz
- 1 linguriță cu miere
- 2 lingurițe cu zeamă de lămâie (opțional)

Amestecă toate ingredientele și aplică masca pe ten, evitând zona ochilor. Las-o să acționeze timp de zece minute, apoi clătește. Dacă ai tenul sensibil poți renunța la zeama de lămâie.

Mască cu acid glicolic


Acidul glicolic este unul dintre cei mai eficienți acizi exfolianți, din acest motiv fiind inclus în numeroase produse anti-îmbătrânire din comerț. Este derivat din trestia de zahăr și are excelente proprietăți regeneratoare pentru straturile superioare ale pielii. Îți poți face și acasă o mască pe bază de acid glicolic, pe care să o aplici o dată pe săptămână.

Acest ingredient ar trebui inclus treptat în ritualul tău de îngrijire a pielii. La început lasă masca cu acid glicolic să acționeze pentru o perioadă mai scurtă de timp, pe care să o crești treptat la următoarele aplicări. 

Pentru o mască cu acid glicolic ai nevoie:

- 2 linguri cu zahăr brut
- 2 linguri cu miere
- zeamă de la o jumătate de lămâie

Zahărul trebuie să fie cât mai fin posibil.
Dacă granulele sunt mari, mărunțește-l în robotul de bucătărie. Amestecă zahărul și mierea într-un bol. Adaugă zeama de lămâie și amestecă bine. Aplică pe față și gât, evitând zona ochilor. După zece minute, clătește-te cu apă călduță. Inițial lasă masca să acționeze 1-2 minute și crește treptat timpul de așteptare.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod