Cum reușește Salma Hayek să aibă tenul perfect la 53 de ani. 5 secrete de frumusețe

Salma Hayek este una dintre puținele vedete care pun preț mai mult pe frumusețea naturală decât pe operații estetice, injecții cu Botox sau fillere. Actrița în vârstă de 53 de ani este la fel de frumoasă ca la 30 de ani, iar tenul său arată impecabil. Care sunt secretele sale?
Vedeta este adepta unui stil de viață sănătos, preferă simplitatea ingredientelor naturale în locul cosmeticelor cu zeci de ingrediente. Bunica sa este cea care a inspirat-o să-și îngrijească tenul cât mai bine, dar fără să facă o obsesie din felul în care arată.

„Cred că rutina mea de înfrumusețare și felul în care văd frumusețea sunt lucruri pe care le-am învățat de la bunica mea”, a declarat actrița într-un interviu. În loc să aleagă cele mai noi și inovatoare produse cosmetice, Salma a urmat sfatul bunicii sale și a încercat să-i ofere pielii îngrijirea naturală de care are nevoie. Și se pare că nu a ales greșit.

Iată câteva dintre regulile de îngrijire pe care Salma Hayek le respectă:


Nu se spală dimineața pe față


Nu mi-am curățat niciodată tenul dimineața.
Bunica m-a învățat că peste noapte pielea își recapătă toți nutrienții pe care i-a pierdut în timpul zilei. De asemenea, dacă îmi curăț tenul foarte bine seara, de ce ar fi murdar dimineața când mă trezesc?
”, a declarat Selma într-un interviu pentru The New York Times.

Poate pare o alegere neconvențională, dar este una dintre regulile pe care frumoasa actriță le respectă. În loc să se spele dimineața cu o soluție pentru curățarea tenului, vedeta pulverizează puțină apă de trandafiri pe față pentru a-și revigora pielea. Este o alternativă delicată pentru spălarea tenului cu loțiuni agresive, este de părere actrița. În același timp, apa de trandafiri are efect antiîmbătrânire și conține antioxidanți care reduc inflamația și dau o strălucire naturală pielii.
 

Citește și: Acidul salicilic, secretul unui ten fără imperfecțiuni.
Ce este și cum să-l folosești 


Își hidratează intens tenul


În afară de apa de trandafiri care nu lipsește din ritualul său zilnic, Salma își hidratează intens tenul și nu sare niciodată peste această etapă. Actrița folosește serumuri, uleiuri naturale și creme hidratante, pe care le combină în funcție de nevoile pielii sale. Vedeta consideră că este necesar să ne înțelegem tenul și să ne adaptăm ritualul de îngrijire în fiecare zi, în funcție de nevoile sale.

Se demachiază cu ulei de cocos


Rutina sa de îngrijire devine mult mai complexă seara, înainte de culcare. Salma este de părere că tenul se reface singur peste noapte, dar trebuie curățat foarte bine înainte de culcare. Rutina sa începe cu ulei de cocos, pe care actrița îl folosește pentru a se demachia.
Apoi încălzește un prosop ud în cuptorul cu microunde, pulverozează apă de trandafiri pe el, îl pune pe față și așteaptă câteva minute. În acest fel porii se deschid și sunt eliminate complet impuritățile, este de părere starul.

Își curăță tenul cu ingrediente naturale


După ce deschide porii cu un prosop cald, Salma se spală pe față cu apă rece. Folosește o soluție pentru spălarea tenului de la Nuance, brandul său de cosmetice naturale, sau folosește un tratament natural învățat de la bunica sa. Actrița îți face propria loțiune pentru curățarea tenului cu „puțini fulgi de ovăz, apă sau lapte de migdale și puțină miere. Aplici pe față, lași să acționeze puțin, apoi te clătești. Curăță foarte bine pielea și o lasă catifelată și strălucitoare”, a declarat Salma într-un interviu.

Exfoliază rar


Exfolierea frecventă te ajută să arăți bine pe termen scurt, dar cred că nu și pe termen lung”, a mai spus actrița.
Iar specialiștii îi dau dreptate. Exfolierea excesivă poate degrada pielea, lăsând-o iritată și sensibilă. Atunci când exfoliezi o dată sau de două ori pe săptămână elimini celulele moarte de la suprafața pielii și permiți pătrunderea în profunzime a substanțelor active din produsele de îngrijire pe care le aplici apoi. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod