Coafurile și culorile de păr care te îmbătrânesc. Ce greșeli să eviți

Nuanța părului, tunsoarea și coafurile pe care le alegi nu trebuie să depindă numai de preferințele tale. Unele alegeri sunt complet greșite și pot adăuga ani în plus pe chipul tău. Află ce să eviți

O culoare de păr prea închisă



În primul rând, culorile de păr închise fac ca rădăcinile crescute să fie mult mai vizibile, mai ales dacă ai multe fire albe de păr. În al doilea rând, dacă ai pielea deschisă la culoare, nuanțele întunecate vor scoate în evidență imperfecțiunile tenului. Optează pentru nuanțe deschise și calde, care te vor face să pari cu câțiva ani mai tânără. O altă opțiune este aceea de a evita părul vopsit într-o singură culoare închisă. Alege stiluri complexe precum șuvițe în tonuri calde sau părul vopsit în metoda baleiaj.

Tonurile reci de blond



În cazul în care subtonul pielii tale este unul cald, alegerea unei nuanțe reci de blond precum blond platinat sau gri argintiu va scoate în evidență imprefecțiunile pielii și te va face să pari palidă.
Optează pentru nuanțe calde de blond care se potrivesc cu pielea ta, așa cum sunt tonurile de blond miere, caramel sau blond grâu.
 

Citește și: Tunsori scurte pentru femeile de peste 50 de ani. Cele mai frumoase 30 de stiluri 


Coafurile rigider



Părul rigid, lipsit de vitalitate și dinamism are un aspect artificial, fals, și în mod sigur nu te avantajează. Astfel de coafuri sunt demodate și ar trebui să le eviți întotdeauna. Nu folosi niciodată prea mult spray fixativ sau alte produse de styling cu fixare rigidă.

Părul dat pe spate



Atunci când îți dai părul pe spate îți expui fruntea complet și atragi atenția asupra liniei părului, care devine mai puțin definită odată cu înaintarea în vârstă.
Pentru a evita acest efect, alege coafuri și tunsori care permit părului să-ți încadreze chipul, așa cum sunt tunsorile în scări sau cele cu breton.

Păr lung fără volum



Odată cu trecerea anilor, firele de păr devin mai subțiri și mai rare. Prin urmare părul va avea mai puțin volum și va sta lipit de scalp. Dacă te confrunți cu această problemă ar trebui să optezi pentru tunsori scurte sau mediii. Părul prea lung accentuează lipsa volumului prin faptul că trage părul în jos de la rădăcini și astfel îl aplatizează și mai mult.

Aceeași culoare de păr indiferent de vârstă



Părul și pielea își pierd din pigment pe măsură ce înaintezi în vârstă, de aceea culoarea de păr care ți se potrivea perfect la 20 sau 30 de ani nu te mai avantajează la fel de bine la 40 sau 50 de ani.
În loc să porți aceeași culoare de păr pe care o purtai și la 20 de ani, ar trebui să ceri sfatul unui colorist care te va ajuta să redescoperi cea mai nuanță de păr pentru tine. 

O cărare perfect dreaptă



Producția de colagen de la nivelul pielii scade, de asemenea, odată cu înaintarea în vârstă. Stratul subcutanat de la nivelul feței este distribuit neuniform și este concentrat în zona bărbiei, făcând fața să pară mai alungită. O cărare perfect dreaptă pe centru va amplifica vizual acest efect. Acesta este motivul pentru care ar trebui să porți o cărare pe o parte, care va echilibra proporțiile și va face părul să pară mai voluminos.

Coafuri și culori de păr demodate



Numeroase femei de peste 50 de ani apelează la aceleași tunsori și coafuri cu aspect demodat, care nu fac altceva decât să le îmbătrânească.
Părul permanent și nuanțele de roșcat burgund sunt numai câteva dintre stilurile învechite la care ar trebui să renunți. Alege în schimb stiluri moderne precum tunsori bob sau lob și nuanțe delicate de blond, cupru, caramel, șaten deschis sau castaniu. 
 
Foto: brightside.me 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod