Profesorii şi hub-urile 3D Printing EDUTECH din şcoli se mobilizează în lupta cu COVID-19

Tehnologia 3DPrinting se dovedeşte a fi extrem de utilă în lupta de combatere a epidemiei cu noul coronavirus, fiind o tehnică rapidă cu ajutorul căreia se suplimentează necesarul de diverse materiale de protecţie pentru spitale. Suntem extrem de mândri de profesorii din reţeaua EDUTECH, care dau dovadă de un spirit civic impresionant şi au pus în funcţiune imprimantele 3D pentru acoperirea nevoilor de viziere din mai multe spitale şi farmacii.

EDUTECH promovează proiectul “Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” iniţiat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) cu susţinerea ECDL şi Dedeman.

Sub sloganul  EDUTECH - Modelează viitorul. Printează-l 3D!, campania își propune să creeze noua generație de specialiști în printare 3D, printr-un proiect dedicat elevilor şi profesorilor din România, prin care zeci de licee au fost dotate cu imprimante 3D, iar liceenii şi cadrele didactice sunt certificate în modelare şi printare 3D.

Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D este un proiect ce vizează orientarea învăţămâtului preuniversitar, inclusiv a celui profesional şi tehnologic, spre noi specializări cu potenţial de creştere economică, aşa cum este imprimarea 3D.

Ajuns la a 3-a ediţie, proiectul a reuşit până acum activarea a 30 de hub-uri 3D Printing în cadrul mai multor licee din 27 de oraşe din întreaga ţară şi a dezvoltat o reţea de peste 60 de profesori, spcializaţi în modelare şi imprimare 3D, care deja au iniţiat şi certificat sute de liceeni în acest domeniu.

România, la fel ca alte ţări, se confruntă astăzi cu o criză acută sub toate aspectele, generată de apariţia COVID-19. În acest context  extrem de dificil, tehnologia 3D Printing se dovedeşte a fi foarte utilă şi eficientă în lupta de combatere a epidemiei, fiind o tehnică rapidă, cu ajutorul căreia se suplimentează necesarul de diverse materiale de protecţie pentru spitale.

Astfel, reţeaua EDUTECH de hub-uri de imprimare 3D şi profesori preuniversitari pregătiti şi certificaţi 3D Printing, creată în cadrul proiectului Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D, se alătură eforturilor colective de a identifica soluţii viabile pentru combaterea efectelor crizei.

Multe dintre cadrele didactice dau dovadă de un spirit civic impresionant şi lucrează pentru acoperirea nevoilor de viziere din mai multe spitale. Aşa se întâmplă deja la Colegiul Naţional Ioan Slavici din Satu Mare sau Colegiul Naţional Decebal din Deva.



În acelasi timp, organizatorii proiectului au identificat şi alte iniţiative care pot beneficia de aportul reţelei de hub-uri şi profesori 3D Printing din cadrul proiectului, între care demersul de a se produce ventilatoare cu piese printate 3D şi sunt  în legătură cu aceşti specialişti pentru a ne pune la dispoziţia lor.

Reţeaua completă de şcoli hub-uri 3D Printing şi profesori EDUTECH poate fi accesată pe www.3dutech.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod