Ceaiuri pentru cresterea parului

Soluții simple pentru un păr lung și des: 4 ceaiuri care stimulează creșterea părului

Ceașca de ceai care te relaxează și te ajută să uiți de stres nu este utilă doar pentru asta, ci te poate ajuta să ai un păr minunat! Parcurge lista de ceaiuri care stimulează creșterea părului și folosește plantele cu proprietăți utile data viitoare când iei o pauză.
Chiar dacă nu ești pasionată de ceai, precis ai auzit de efectele vindecătoare pe care le are asupra organismului. De-a lungul secolelor, femeile din foarte multe culturi au consumat ceaiuri pentru a-și înfrumuseța părul și pielea, iar beneficiile sunt la fel de clare și în prezent. Iată care sunt tipurile de ceaiuri care te vor ajuta să ai un păr frumos și sănătos fără să folosești produse cu ingrediente chimice.

 
Consumul de ceai și ritmul de creștere a părului

Ceaiul băut în fiecare zi ameliorează funcțiile organelor interne, previne afecțiunile dermatologice și înfrumusețează vizibil părul. Potrivit specialiștilor, ceaiul are un efect opus față de cel al sucurilor acidulate, fiind o parte esențială a frumuseții care pornește din interior. În cazul în care încerci de mult timp să ai un păr lung, dar ai probleme cu ruperea firelor sau ți se pare că ritmul de creștere este extrem de lent, ceaiurile pot fi soluția pe care o cauți.

 
Iată ce beneficii aduce consumul de ceai pentru păr și scalp:

 
1.
Purificarea sângelui

Toxinele acumulate în organism pot periclita funcțiile organelor și vor încetini creșterea firelor de păr. Ceaiurile care protejează ficatul, pielea și rinichii elimină substanțele nocive din corp și asigură refacerea la nivel celular.

 
2. Stimularea circulației sângelui la nivelul scalpului

Ceaiurile activează celulele de la baza foliculilor de păr, favorizând astfel regenerarea podoabei capilare și îndesirea firelor.

 
3. Furnizarea nutrienților esențiali pentru foliculi

Plantele din care se prepară ceaiurile conțin o combinație optimă de vitamine și minerale, care completează carențele posibile din cadrul meniului zilnic și acționează direct pentru înfrumusețarea părului. În plus, frunzele și florile uscate oferă nutrienți mai concentrați decât varianta proaspătă.

 
4.
Fortificarea părului

Ceaiurile accelerează ritmul de creștere, dar nu se limitează la acest efect. Firele care cresc vor fi mai rezistente la rupere, vor fi foarte elastice și vor cădea mai rar. În acest mod, părul va deveni din ce în ce mai puternic de la rădăcini până la vârfuri.

 
Care sunt ceaiurile cele mai eficiente?

Deși aproape orice ceai va avea proprietăți utile contează foarte mult să alegi plantele eficiente pentru păr și scalp.

 
Iată care sunt principalele ceaiuri care stimulează creșterea părului:

 
1. Ceaiul de urzică

Este o sursă excelentă pentru vitaminele A, C, D, K și vitaminele din complexul B. De asemenea, conține siliciu, potasiu, fier, sulf și aminoacizi esențiali. Acest mix hrănitor este baza părului puternic și rezistent, care crește tot mai lung fără alte eforturi.
Consumă cât mai des ceai de urzică pentru a accelera viteza de creștere a firelor și a preveni căderea. Îl poți utiliza și pentru clătirea părului după șamponare în loc de balsam.

 
2. Ceaiul de coada calului

Iată remediul pentru un păr elastic și foarte strălucitor. Este consumat adesea pentru a obține un păr lung și a combate degradarea și subțierea firelor. Ceaiul conține o cantitate ridicată de siliciu, care ameliorează starea părului și îngrijește scalpul. Pentru a intensifica efectele pozitive poți masa scalpul cu ceai combinat cu 1-2 picături de ulei de lavandă.

 
3. Ceaiul verde

Precis ai auzit deja de acest sortiment de ceai, dar știai că antioxidanții din ceaiul verde sunt secretul unui păr lung și mătăsos? Băutura relaxantă blochează hormonii care cauzează căderea părului și previne erodarea foliculilor.
Poți încerca și clătirea părului cu acest ceai pentru a maximiza efectul de vindecare asupra podoabei capilare.

 
4. Ceaiul de rozmarin

Stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului și furnizează nutrienți esențiali pentru foliculii de păr. Firele vor deveni mai elastice și nu se vor rupe la pieptănare. De asemenea, ceaiul de rozmarin conține pigmenți care acoperă firele albe dacă este folosit o perioadă îndelungată pentru clătirea părului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod