7 produse cosmetice pe care dermatologii le-au adăugat pe lista neagră

7 produse cosmetice pe care dermatologii le-au adăugat pe lista neagră

Ne punem toată încrederea în promisiunile pe care ni le fac producătorii de cosmetice. Cele mai multe produse sunt promovate ca adevărate soluții minune, însă se pare că nu ar trebui să avem întotdeauna încredere oarbă în astfel de promisiuni.
De-a lungul timpului, s-a dovedit că unele cosmetice nu sunt chiar atât de benefice pe cât se credea și pot face mai mult rău decât bine. De aceea, medicii dermatologi le-au trecut pe „lista neagră” și recomandă evitarea lor. Iată care sunt aceste tipuri de produse pe care să le eviți:

Loțiunile hidratante pentru mâini și corp


Medicii dermatologi recomadă folosirea cremelor pentru mâini și corp în locul loțiunilor. Acestea penetrează mai bine pielea și creează o barieră protectoare care previne pierderea apei din stratul superior al pielii, ceea ce loțiunile nu reușesc să facă. Loțiunile au de obicei un conținut mai mare de apă și nu sunt la fel de eficiente, mai ales dacă ai pielea foarte uscată.
De asemenea, este indicat să eviți loțiunile de corp care conțin silicon. Acest ingredient blochează porii, duc la apariția acneei pe corp și creează o falsă senzație de hidratare.

Măștile de față cu cărbune


Chiar dacă măștile cu cărbune activ au devenit foarte populare în ultima perioadă, medicii dermatologi recomandă evitarea lor. Specialiștii susțin că astfel de măști afectează structura pielii, o pot usca excesiv și agravează problemele tenului. 

Scrub-urile pentru ten


Exfolierea este un pas important pentru a avea tenul proaspăt, curat și strălucitor. Însă exfolierea mecanică, așa cum este cea realizată cu un scrub, are efecte negative asupra tenului. Particulele abrazive conținute de scrub-uri îndepărtează celulele moarte, dar în același timp creează microleziuni pe suprafața pielii și îndepărtează stratul hidrolipidic protector al tenului.
O modalitate mai eficientă și mai sigură de exfoliere este cea chimică, folosind produse pe bază de acizi AHA sau BHA.
 

Spray-ul pentru protecție solară


Folosirea protecției solare este cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii. Este esențial să aplici zi de zi o cremă cu protecție solară pentru ten, indiferent de anotimp. În ceea ce privește protecția corpului, medicii dermatologi recomandă folosirea cremelor și loțiunilor de protecție solară în locul spray-urilor. De fapt, produsele care oferă cea mai bună protecție solară sunt cele care conțin minerale, precum oxid de zinc.
Creează o barieră la suprafața pielii care blochează razele UVA și UVB, ceea ce spray-urile nu pot face.

Uleiurile pentru bronzat


Expunerea la soare este necesară pentru asigurarea necesarului de vitamina D și este astfel indispensabilă pentru sănătate. Dar expunerea la soare ore întregi cu scopul de a te bronza nu îți aduce niciun beneficiu, ci are numeroase efecte negative. Printre acestea se numără îmbătrânirea prematură, apariția ridurilor și a petelor pigmentare, scăderea fermității și elasticității pielii sau creșterea riscului de apariție a cancerului de piele. Prin urmare, produsele care accelerează bronzarea, așa cum sunt uleiurile pentru bronzat, accentuează și toate aceste efecte nocive.

Uleiul de cocos


Uleiul de cocos a devenit remediul natural de bază pentru orice problemă a pielii, de la acnee și piele uscată și până la iritații.
Deși are proprietăți hidratante, uleiul de cocos nu este un ingredient universal care oferă beneficii tuturor. De fapt, unele studii au arătat că uleiul de cocos ar putea avea efect comedogenic, ceea ce înseamnă că blochează porii și poate agrava problemele tenului acneic.
 

Vrei să descoperi mai multe trucuri de frumusețe? Abonează-te la newsletterele Eva.ro! 


 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gigi pe 23 Mai 2020, 19:17
    Intrebare

    Despre matreata stie cineva, ceva???

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod