Apa de trandafiri: 10 beneficii pentru piele, păr și corp

Apa de trandafiri: 8 beneficii pentru piele, păr și corp

În afară de aroma incredibilă, apa de trandafiri îți oferă numeroase alte beneficii pentru păr, piele și sănătate. Descoperă ce proprietăți are și cum să o folosești
De la îngrijirea pielii și până la preparatele culinare, apa de trandafiri este folosită de secole în numeroase culturi din întreaga lume. Parfumul său minunat este completat de proprități antibacterine, antiseptice și antiinflamatorii. Alege întotdeauna apă de trandafiri de cea mai bună calitate. Este de preferat să o cumperi din farmacie sau de la producători certificați. Din păcate, există pe piață numeroase produse care conțin arome sintetice și care sunt nocive.

Apa de trandafiri calmează iritațiile pielii


Fie că ai tenul sensibil, ai rozacee sau iritații, apa de trandafiri te poate ajuta să calmezi pielea. Proprietățile antiinflamatorii ale vitaminelor A și C conținute de apa de trandafiri reduc iritația, hidratează și înmoaie peielea.
În același timp, îndepărtează acumularea de sebum și impurități. Este foarte utilă pentru persoanele care se confruntă cu eczeme și rozacee.

Micșorează porii și îmbunătățește textura tenului


În afara faptului că reduce zonele înroșite, apa de trandafiri are capacitatea de a îmbunătăți aspectul și textura tenului. Micșorează porii și estompează ridurile fine. În același timp, vitaminele C și E oferă un plus de hidratare și revitalizează pielea cu aspect obosit. Este suficient să pulverizezi puțină apă de trandafiri pe tenul curat o singură dată pe zi pentru a te bucura de toate aceste beneficii excelente.

Tratează durerea în gât


Apa de trandafiri este folosită de mii de ani în cosmetică, gastronomie, dar și în medicina tradițională.
Câteva picături de apă de trandafiri adăugate în ceai sau limonadă ajută la tratarea durerii în gât. Efectele antiinflamatorii ale apei de trandafiri au efect și asupra inflamției din gât.
 

Tratează acneea


Pentru că are proprietăți antiseptice și antibacteriene, apa de trandafiri poate fi folosită pentru a preveni acneea și a vindeca rapid coșurile. Stimulează vindecarea și cicatrizarea rănilor. Aplică apă de trandafiri pe zonele afectate și las-o să acționeze fără să te clătești.

Îmbunătățește starea de spirit


Apa de trandafiri are efecte pozitive și asupra stării psihice. Are efect antidepresiv și analgezic. În cadrul unui studiu realizat în anul 2016, cercetătorii au descoperit că apa de trandafiri reduce anxietatea și are un efect calmant.
Este suficient să miroși apa de trandafiri pentru a beneficia de aceste efecte. Pulverizează pe piele sau adaugă puțină apă de trandafiri în ceai.

Te ajută să dormi mai bine


Specialiștii sunt de părere că apa de trandafiri are efect calmant și te poate ajuta să adormi mai ușor și să ai un somn odihnitor. Nervul olfactiv transmite mesaje către zona creierului responsabilă pentru reglarea stării de spirit și a emoțiilor. De aceea unele parfumuri și arome ne trezesc amintiri și emoții. Apa de trandafiri poate indica creierului că este momentul să te relaxezi și să adormi, fiind astfel eficientă în tratarea insomniilor.

Reduce durerile de cap


Folosită și în aromoterapie, apa de trandafiri are capacitatea de a reduce stresul și durerile de cap.
Pulverizează apă de trandafiri pe o batistă umezită, încălzește-o puțin în cuptorul cu microunde și aplică pe frunte. Las-o să acționeze timp de cel puțin zece minute.

Îți menține părul sănătos


Apa de trandafiri netezește firele rebele și oferă mai multă strălucire părului. Proprietățile sale antiinflamatorii și antiseptice ajută la tratarea problemelor scalpului așa cum sunt eczemele sau iritațiile, tratează mătreața și reduce excesul de sebum. Adaugă câteva picături de apă de trandafiri în produsele tale pentru îngrijirea părului sau pulverizează apă de trandafiri direct pe păr și scalp.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod