Ultimele imagini cu Aretha Franklin: Regina muzicii soul era slăbită, dar continua să cânte

Aretha Franklin a inspirat-o enorm pe nepoata sa, Victorie

Aretha Franklin a încetat din viață pe 16 august 2018, la ora locală 9:50, înconjurată de familie și de prieteni, în casa ei din Detroit, după o lungă suferință provocată de cancerul de pancreas de care suferea. 


Celebră pentru mai multe hituri din anii 1960, precum "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "Chain of Fools" şi "Respect", Aretha Franklin a continuat să concerteze, să înregistreze şi să plece în turnee, fără întrerupere, timp de peste patru decenii.Artista născută în Memphis, pe 25 martie 1942 a învăţat de la artiste ca Mahalia Jackson şi Clara Ward. A colaborat mai întâi cu casa de discuri Columbia, care nu a reuşit să îi încadreze vocea şi stilul. În 1966, s-a mutat la Atlantic Records, iar producătorul Jerry Wexler a reşit să o aducă în lumina reflectoarelor. În următorii doi ani, a devenit cunoscută în întreaga Americă şi în Europa.

"Lady Soul" - un simbol al mândriei persoanelor de culoare - a fost premiată de Martin Luther King, în timp ce imaginea sa a apărut pe coperta revistei Time.
A lansat 41 de albume de studio, a colaborat cu nume precum James Brown, Dionne Warwick, Luther Vandross, Eurythmics şi Lauryn Hill. În anii 1980, a apărut în comedia "The Blues Brothers", a intrat în topuri cu "Who's Zooming Who?" şi a lansat un duet cu George Michael, "I Knew You Were Waiting (For Me)".

În urmă cu doi ani, a interpretat melodia "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman" la ceremonia Kennedy Center Honours, organizată de Barack Obama, preşedinte al Statelor Unite.

Coverul piesei "Respect" a lui Otis Redding a devenit, în interpretarea ei, un imn feminist care a transformat-o într-un simbol al mişcărilor pentru drepturile civile şi ale femeilor.
În 1987, ea a devenit prima femeie care a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.  În 2015, a primit Presidential Medal of Freedom.

Aretha Franklin a câştigat 18 premii Grammy, dintre care opt au fost consecutive, între anii 1968 şi 1975, iar după o carieră de şase decenii a anunţat - în 2017 - că se retrage.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
21 August 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod