Secretul tulburător care a marcat-o pentru totdeauna pe Jane Fonda

Părinții actriței Jane Fonda, Henry și Frances, i-au lăsat doar amintiri negre


Jane le-a spus prietenilor săi că ea crede că mama sa a fost abuzată sexual de un pianist şi că şocul suferit a traumatizat-o pe viaţă, transformând-o într-o adolescentă rebelă, care a trecut prin nouă avorturi. Primul ei soţ, mult mai în vârstă decât ea, omul de afaceri George Brokaw, era un alcoolic care o bătea cu sălbăticie.

Mai târziu, măritată cu Henry Fonda, Frances avea doi copii. Pe Jane a abandonat-o, lăsând-o în grija bonei.

Nici tatăl nu era mai breaz: Henry flirta cu cine avea chef, în loc să stea cu copiii săi.

Pe măsură ce micuţa Jane creştea, atmosfera în familie devenea tot mai apăsătoare. Venirea unui nou copil în familie n-a adus o schimbare în bine: Frances a fost diagnosticată cu tulburare bipolară după naşterea lui Peter, în 1940. Când a descoperit că soţul o înşela cu altă femeie, ea a încercat cu disperare să-i recâştige atenţia. Se plimba goală prin faţa lui, ba chiar a stat în genunchi înaintea sa, implorându-l să vorbească cu ea.
Degeaba: Henry cel rece era de neclintit.

Când starul a primit un rol pe Broadway, familia s-a mutat de la Los Angeles la New York. Frances a căzut atunci în depresie, iar comportamentul său a devenit alarmant pentru copiii ei. Îngrozită că începe să arate oribil, ea nu mai ieşea din camera sa întunecată. Îşi dădea cu tot felul de creme pe faţă ca să-şi menţină tenul tânăr. Era obsedată de gândul că îmbătrâneşte şi se urâţeşte. Şi-a făcut operaţii estetice cu mult timp înainte ca aşa ceva să devină un lucru obişnuit.
Odată i-a mărturisit lui Jane că dacă pune câteva kilograme în plus pe ea, şi le dă numaidecât jos cu un cuţit.

Lucrurile au luat-o razna în 1949, când Fonda a cerut divorţul ca să se însoare cu amanta lui, în vârstă de 20 de ani, Susan Blanchard. Frances a suferit o cădere nervoasă şi a devenit o pacientă obişnuită a spitalelor psihiatrice. Uneori o ţineau în cămaşa de forţă ca s-o poată stăpâni.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
12 Octombrie 2014
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • hmmmm pe 15 Oct 2014, 11:00
    satanisti

    ea si tatal ei au facut parte dintr-o secta satanica iar "suferinta pentru fluturii monarh" este o aluzia la programarea mentala monarh si la victimele ei ...

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod