Nicole Kidman

Modelul fals al vedetelor însărcinate la vârste înaintate: De ce nu trebuie urmat

Revistele de lifestyle induc în eroare femeile în privința șanselor de a rămâne însărcinate la vârste înaintate, iar vedetele au un rol semnificativ în crearea acestui curent.

Revistele de lifestyle în care apar celebrități care devin mame la vârste înaintate, fără să se facă referire la eventualele tratamentele pentru infertilitate pe care le-au urmat, pot crea concepții greșite "cu efect negativ", potrivit unui studiu citat de BBC.

Studiul, realizat de Facultatea de Medicină a Universității din New York, a analizat 416 ediții ale revistelor Cosmopolitan, People Magazine și US Weekly, în intervalul 2010-2014. Cercetătorii au constatat că doar în cazul a două dintre cele 240 de celebrități menționate se precizează că au urmat tratamente pentru infertilitate.

Studiul a ajuns la concluzia că "revistele de lifestyle minimizează importanța vârstei în problema fertilității".

Dintre cele 240 de femei celebre care au apărut în paginile revistelor, cele mai multe (56%) aveau peste 35 de ani.

În paginile revistelor, au apărut poveștile a șapte femei cu vârsta peste 44 de ani, fără să fie menționate însă probleme de fertilitate.

O altă concluzie la care a ajuns studiul a fost că revistele de lifestyle "glorifică maternitatea la vârste înaintate".

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
2 Ianuarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod