La masă cu Regina Angliei: De ce mănâncă Elisabeta a II-a bananele cu furculița și cuțitul

Fostul bucătar șef al casei regale britanice explică motivul pentru care suverana Angliei folosește tacâmurile când mănâncă banane.

Regina Elisabeta a II-a are câteva reguli de la care nu se abate niciodată atunci când mănâncă. Daren McGrady, fostul bucătar șef de la Palatul Buckingham, a scris în cartea pe care a lansat-o, "Eating Royally", că suverana mănâncă bananele cu furculița și cuțitul, iar motivul, oricât de hilar ar părea, o face să nu se abată niciodată de la acest obicei: Elisabeta a II-a folosește tacâmurile când mănâncă aceste fructe ca să nu semene cu o maimuță.

McGrady a scris că regina are o tehnică simplă: mai întâi taie cu cuțitul ambele capete ale banenei din farfurie, apoi desface coaja cu furculița și cuțitul.

Această tehnică este recomandată și de expertul în etichetă William Hanson.

"La un banchet oficial, fructele sunt servite ca desert. O banană este întotdeauna cel mai ales fruct. Tai ambele captele cu cuțitul pentru desert, cel mai subțire, desfaci ușor coaja, apoi tai banana în felii pentru a o mânca cu furculița și cuțitul", a explicat expertul citat de Daily Mail.

Într-un interviu precedent acordat cotidianului britanic, McGrady, care a lucrat ca bucătar pentru Prințesa Diana, iar acum conduce propriul restaurant în Dallas, Texas, a dezvăluit că Regina Marii Britanii nu mănâncă mare lucru și mai mult risipește mâncarea decât o consumă.
"Nu prea mănâncă. Mănâncă doar cât are nevoie ca să trăiască; prințul Charles trăiește ca să mănânce. Îi place mâncarea, este interesat de mâncare, vrea să știe de unde provine. Regina nu e așa", a spus bucătarul.

McGrady a mai spus că Regina devine interesată de mâncare atunci când vine în vizită un rege, o regină sau un președinte de stat: "Atunci supervizează meniul, alege ce vrea, întreabă dacă avem destulă carne de fazan și de potârniche. Îi place mâncarea de la proprietate și să vadă în meniu produsele sale."

"Îi place partea de organizare.
Petrecerile în grădină sunt imense și trebuie să avem multă mâncare, produse de patiserie și înghețată"
, a mai spus bucătarul.

Când organizează recepții diplomatice, Darren, unul dintre cei 20 de bucătari de la casa regală, trebuia să pregătească meniul pentru 2.000-3.000 de persoane. Regina supervizează meniul, care îi este trimis de două sau de trei ori pe săptămână în perioada premergătoare evenimentului. "Meniul îi este trimis, iar ea pune o linie în dreptul produselor pe care nu le dorește", a spus Darren, explicând că suverana are un rol și mai important în organizarea banchetelor de stat.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod