Top 15 filme mai înspăimântătoare decât un horror

Top 15 filme mai înspăimântătoare decât un horror

The Big Short

13. The Big Short/Brokerii apocalipsei (2015)

Comedia nominalizată la Oscar „Brokerii apocalipsei” tratează un subiect aparent necinematografic: prăbușirea pieţei locuințelor. Steve Carell, Christian Bale și Ryan Gosling interpretează experții financiari care au văzut catastrofa venind și profită prin scurtcircuitarea ipotecilor secunde. O mare parte a geniului filmului constă în aceea că ia un subiect pe care majoritatea nu-l înțeleg foarte bine (sau deloc) și îl face amuzant și ușor de urmărit.

Dar şi înfricoșător.
Odată ce asimilezi informaţiile legate de criza de locuințe, devine foarte clar faptul că experții de pe Wall Street s-au folosit de lipsa de înţelegere a publicului cu privire la creditele ipotecare pentru propriul lor avantaj. Aprobând creditele instabile și/sau pariind împotriva lor, o mulțime de oameni au devenit foarte, foarte bogaţi pe spinarea distrugerii financiare a altor persoane.
Și, din moment ce nici unul dintre ei nu a fost aspru judecat pentru acțiunile lor, există puține motive să se creadă că așa ceva nu se poate întâmpla din nou.
„Brokerii apocalipsei” te poate face să vrei să-ţi retragi toți banii din bancă și să-i bagi sub saltea.





30 Octombrie 2016
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nigger pe 31 Oct 2016, 22:43
    jalnic

    Penibilismul vostru atinge cote inimaginabile!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod