Top 15 filme mai înspăimântătoare decât un horror

Top 15 filme mai înspăimântătoare decât un horror

Trainspotting

14. Trainspotting/Din viață scapă cine poate (1996)

Niciun film nu a capturat vreodată oroarea dependenţei de droguri mai acut decât filmul lui Danny Boyle, bazat pe romanul lui Irvine Welsh.
Ewan McGregor îl joacă pe Renton, un tânăr rezident din Edinbergh care devine dependent și vede cum viața lui începe să o ia pe o spirală descendentă. Filmul prezintă întreaga gamă a consumului de heroină: cum pare distractiv la început, apoi treptat începe să dea la o parte orice altceva în viața dependentului, până când următoarea lui doză devine singurul lucru de care îi mai pasă.
Cele mai cunoscute două scene sunt cele care descriu în cel mai straniu mod cele mai profunde chinuri ale dependenţei de heroină.

O secvență în care Renton scapă o parte din droguri în „cea mai rea toaletă din Scoția”, în care se afundă apoi într-un efort de a le regăsi, ilustrează modul în care persoanele dependente se înjosesc pentru droguri. O altă scenă, în care el are halucinaţii cu un copil înfiorător în timpul unei dezintoxicări forțate, oferă spectatorilor o idee despre iadul sevrajului de heroină. „Trainspotting” este incredibil de eficient în distrugerea aurei de strălucire ce - pentru unii - învăluie consumul de droguri.

   



30 Octombrie 2016
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nigger pe 31 Oct 2016, 22:43
    jalnic

    Penibilismul vostru atinge cote inimaginabile!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod