Alimentatia in functie de stilul tau de viata

Se spune ca esti ceea ce mananci. In cele ce urmeaza, Eva.ro iti da cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti alegi mancarea in functie de starea pe care o ai sau de programul tau.
Se spune ca esti ceea ce mananci. In cele ce urmeaza, Eva.ro iti da cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti elaborezi un program de alimentie in functie de starea pe care o ai sau de programul tau.

Daca esti stresata

Consuma alimente bogate in vitamina B, care regleaza functionareasistemului nervos. O felie de ficat de vita, un bol de legume verzi,o bucata de ton sau de somon, precum si fructele de mare te salveazade efectele devastatoare ale stresului. Poti, de asemenea, sa rontai unpumn de alune, de nuci sau de curmale, pentru ca acestea sunt fructelecu cel mai mare continut de magneziu, principalul inamic la stresului.

Daca esti deprimata
Mananca cereale si legume uscate (mazare, fasole) sau fa o cura de banane,care stimuleaza productia de serotonina, hormonul fericirii.

Daca esti racita
Hraneste-te in acest caz cu morcovi rasi, cu brocoli sau cu ardeirosii.

Nu uita ceapa si usturoiul, care sunt niste anticongestionantiexcelenti.

Daca esti constipata
Consuma mai mult paine integrala (3-4 felii zilnic si 50 de gr. de creale)si straduieste-te sa mananci, de asemenea, multe mere si mult iaurt.

Daca trebuie sa te culci tarziu
Bea un suc de lamaie sau de portocale pe la ora 18.00 si mananca o masabogata in proteine. De exemplu, gateste-ti o friptura, o omleta saupeste prajit.

Daca vrei sa dormi bine
In acest caz, nu ocoli alimentele bogate in tritofan, un acid precursoral serotoninei, veritabil tranchilizant natural.
El se gaseste in oua, inprodusele lactate, in pestele gras, banane si in carnea de pui. Asociazaaceste elemente cu hidratii de carbon continuti in struguri, smochinesau curmale. Nu ezita sa consumi cat mai multe cereale complete (bogatein vitamina B6). Seara, bea un pahar de lapte cald, indulcit cu doualingurite de miere.

Daca esti in asteptarea menstruatiei
Opteaza pentru alimentele bogate in vitamina B (cereale, soia, germenide grau, spanac), care evita retentia de apa si participa la degradareaunor anumiti hormoni (in special a estrogenilor) in ficat.
In timpulmenstruatiei, mananca multa sfecla neagra si carne rosie, deoarecesunt bogate in fier. Si ia vitamina C in timpul meselor, pentru ca eafaciliteaza asimilarea fierului.

Daca ai migrene in timpul calatoriilor cu masina
Pentru a scapa de raul de masina, rontaie cimbru sau mesteca un sfertde lamaie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod