Primavara, schimba-ti obiceiurile de nutritie

Cer insorit si pomi infloriti, acestea sunt semne sigure ca a venit primavara. Si dupa o iarna lunga si rece, primavara trezeste la viata nu numai natura, dar si pe fiecare dintre noi.
Daca ai intampinat primavara cu cateva kilograme in plus, este timpul sa iei masuri, ca si organismul tau sa fie senin si inflorit.

Stabileste obiective rationale


Multe persoane incep o dieta si un program de exercitii in lunile de primavara, si bine fac.
Vreme mai calda inseamna si mancare mai usoara. Si, pe masura ce hainele incep sa dezvaluie mai mult, devine din ce in ce mai greu sa ignori urmele exceselor din timpul iernii.

Este deci cel mai bun moment pentru un nou inceput, atat timp cat nu abordezi problema prea agresiv.



Daca iti propui de la inceput o dieta extrem de restrictiva si un program de exercitii fizice peste puterile tale de rezistenta, foarte curand vei renunta definitiv la eforturi si, prin urmare, nu vei obtine niciun rezultat din cele dorite.

Sa iti stabilesti un target odata cu venirea primaverii este o atitudine binevenita doar daca privesti realist situatia, analizand tendintele reale de nutritie si obiceiurile sportive, si stabilesti obiective pe care le poti atinge. Astfel vei putea sa vezi rezultate concrete care te vor incuraja sa continui cu acest nou stil de viata.

"Concentreaza-te pe schimbarile dorite, pe noile obiceiuri si nu te grabi sa vezi rezultate miraculoase pentru noapte.

Este mai important sa avem un stil de viata sanatos pe termen lung, decat sa pierdem din greutate brusc si apoi sa revenim la vechile obiceiuri de nutritie", a declarat Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education in cadrul Herbalife Ltd. si membru in "Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc" derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA).

Ai o lista de prioritati?


Fa-ti o lista de prioritati in ceea ce priveste schimbarile pe care vrei sa le faci si ataca-le intai pe cele mai usoare. Daca nu esti o mare amatoare de mic dejun, promite ca iti vei incepe ziua cu o gustare bogata in proteine care va alunga senzatia de foame pana la pranz.


Incearca niste branza de casa sau un iaurt cu fructe, un shake proteic cu lapte si fructe proaspete; se prepara foarte repede, sunt satioase si benefice pentru organism.

Daca obisnuiesti sa mananci pe fuga in fiecare zi, pergateste acasa, de seara, un pachet pentru a doua zi; astfel vei avea un control mai mare asupra caloriilor consumate in timpul zilei.

Si bineinteles, nu trebuie sa uitam de exercitiile fizice, chiar daca la prima vedere nu avem timp de pierdut cu asa ceva.

30 de minute pe zi sau la fiecare doua zile nu inseamna foarte mult, atunci cand vine vorba de corpul si sanatatea noastra.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • laur_ita pe 28 Apr 2010, 13:34
    obiceiuri alimentare

    da, sigur, acum este momentul de a actiona, vin cu completarea ca dupa 18 sa nu se mai consume nimic, in principiu, daca totusi ni se face foame, putem sa mancam un fruct sau un iaurt mic cu o lingura cereale si asta mege pe termen lung, intr-adevar, fara rezultate spectaculoase, eu am inceput deja si hainele imi vin mai lejer !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod