Florentina Opris: "Nu fac niciodata excese si nu tin diete!"

De fiecare data cand o vad la TV, nu imi pot lua iau ochii de la abdomenul ei perfect si parca ma molipsesc de buna-dispozitie si energie. Cand am intalnit-o, nici nu imi imaginam ca ar putea...

De fiecare data cand o vad la TV, nu imi pot lua ochii de la abdomenul ei perfect si parca ma molipsesc de buna-dispozitie si energie. Cand am intalnit-o, nici nu imi imaginam ca ar putea fi altfel decat o persoana tonica, plina de viata, vorbareata, carismatica, dar si foarte modesta.

Florentina Opris este antrenoare de fitness si aerobic, vedeta Prima TV, realizatoarea si producatoarea emisiunilor "Sport cu Florentina", din fiecare dimineata de la orele 6:55 si 08:30, de luni pana vineri si "Sport, Dieta si o Vedeta", in fiecare duminica la orele 09:00. Intr-o zi ploioasa de vineri (n.r. 30 ianuarie), Florentina a reusit, din nou, sa ma bine-dispuna, oferindu-mi cateva dintre secretele ei, pe care m-am hotarat sa le impartasesc voua, cititoarelor Eva.ro

 

Stiu ca ai un program foarte incarcat. Cum reusesti sa te relaxezi?

La mijlocul zilei, cel putin un sfert de ora, ma deconectez de absolut tot si sa ma relaxez. Am o metoda destul de simpla: fie ca stau pe scaun, fie ca stau intinsa, inchid ochii si fac o serie de exercitii de respiratie. Numar pana la noua si inspir, numar pana la noua si expir, incercand sa imi simt respiratia si sa imi relaxez corpul. Exista un moment in care tendinta este de a atipi - atunci stiu ca organismul meu a luat portia de energie si sunt gata de a-mi continua ziua agitata.

Chiar oricine poate avea un abdomen plat?


Abdomenul plat este un efort de vointa si, mai ales, un exercitiu constant. Este vorba si de tinuta. Tinuta corecta este cu abdomenul tras inspre coloana vertebrala, astfel incat musculatura si fesierul sa fie intr-o usoara contractie permanenta. Astfel, nu exista acea pronuntare a abdomenului. Aceasta tinuta se capata in timp, fara prea mult efort, cu exercitiu minim.

Spune-mi cateva cuvinte despre strategia ta antiaging.


Incetinirea procesului de imbatranire depinde de noi, de fiecare in parte. "Atacuri" vin din toate partile, si din mediul in care traim, dar, in mare parte, intarzierea procesului de imbatranire putem sa il rezolvam noi, cu forte proprii. Stilul de viata sanatos are un rol foarte important. Daca te preocupi ca sanatatea ta sa fie una buna si procesul de imbatranire poate fi incetinit.

In cazul meu, faptul ca am facut sport a fost de mare ajutor. Noi (n.r. - toata familia Florentinei a facut si face sport - sotul ei a facut atletism de performanta, iar fiul sau este pasionat de schi) am fost destinati miscarii, iar cel mai important lucru este sa activam musculatura. Am facut sport de copil, iar acest lucru m-a ajutat enorm si de aceea toti parintii ar trebui sa isi indrume copiii sa faca sport inca de mici.

Important este si modul de gandire pe care il ai. Este foarte bine sa fii alerta si activa, sa fii mereu implicata in proiecte, sa fii optimista si sa ai idealuri. Batranetea sau tineretea vine si din gandurile noastre, din modul in care privim lumea.

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ileana pe 20 Ian 2011, 16:46
    ma ajutat foarte mult

    am 36 ani si de 5 luni am ineput sa fac sport cu Florentina la ora 7 dim sunt foarte multumita ,aaaa sa va zic cum cu Florentina ? am comandat cd. faci sport cu Florentina pt brate si abdomen luatil si voi singure chiar daca stiti ex nu aveti atata vointa ,dar cu cd o sa vedeti ce diferit este , te incurajeaza foarte mult ,sunt foarte multumita. spor la sport

    0
    3

  • anca pe 6 Ian 2011, 10:29
    vreau sa slabesc vreo 10kg

    ma numesc anca am 24ani am1.73inaltime si 85kg asi vrea s ami recomandati o dieta ceva sa dau jos macar 10 kg

    4
    4

  • Andries Alexandra pe 16 Mar 2009, 16:47
    cum sa scap de celulita

    Buna!Ma numesc Alexandra si as dori sa scap de acele kg in plus, mai exact 9 si pana in mai.Cum as putea sa imi gasesc o dieta potrivita si niste exercitii care sa ma ajute sa scap si de celulita?Sa slabesc sanatos si sa am mai multa energie..imi place sa alerg..dar obosesc f repede..cum e mai bine pt organism.sa alerg seara sau dimineata?

    4
    6

  • alina_lalu_br pe 24 Feb 2009, 18:29
    abdomenul plat

    am 38 de ani de aproape 1 an de zile am inceput a fac sport am fost si la sala plus alergari in aer liber am mai slabit se cunoaste ca am inceput sa fac sport dar nu stiu ce sa fac pentru a-mi tonifia corpul am ramas cu colacei asa ceva

    7
    0

  • Cristina pe 5 Feb 2009, 14:03
    f interesant!

    Buna, mi au placut ac. recomandari si mi se par usor de respectat. felicitari!

    3
    2

  • mirela cepraga pe 3 Feb 2009, 13:37
    bravo,bravo

    da,cred ca sunt niste sfaturi foarte utile,felicitari!

    2
    1

  • Mihaela pe 3 Feb 2009, 10:35
    super

    Foarte interesant articolul. Felicitari!

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod