Florentina Opris: "Nu fac niciodata excese si nu tin diete!"

Incepe dimineata, inainte sa mananci, cu o serie de 5-15 minute de exercitii de inviorare. Incearca sa iti aloci 20-30 de minute pe zi miscarii pentru ca un exercitiu aerob este cel care atreneaza musculatura foarte mult si arde calorii.

Masa de dimineata trebuie sa fie cat mai diversificata: intr-o dimineata doar fructe, in alta dimineata doar cereale cu iaurt, daca nu iti place laptele de soia, sau poate niste branza slaba cu niste legume verzi si paine prajita.

Masa de pranz ar trebui sa contina si o supa. Daca stai mai mult la birou, ia o masa la ora 5, care ar trebui sa contina fructe sau o limonada, pentru ca organismul sa nu iti ceara foarta multa mancare seara. Daca vrei sa slabesti, masa de seara trebuie sa fie mai usoara: peste in salata, branza slaba in salata sau un gratar. Tine minte: nu saritul peste mese este rezolvarea kilogramelor in plus!


Cum putem preveni si trata obezitatea la copii?

Intr-adevar, parintii nu mai au timp sa prepare mesele copiilor, nici rabdare sa le mai explice ca un sandwich pe care il primesc de acasa este mult mai bun decat orice ar gasi la chioscul din colt. Copiii nu mai sunt obisnuiti sa consume fructe si legume, iar parintii au datoria sa le deschida "apetitul", sa le puna in farfurie o bucatica de morcov, o feliuta de telina si sa ii indemne sa rontaie.

Evident ca prima reactie va fi cea de refuz, dar daca ii spui, "ca pe o poveste", ca morcovul il ajuta sa aiba dinti frumosi, sa vada mai bine, copilul va intelege. Nu il forta pe micut, totul trebuie sa fie ca o joaca pentru ca va accepta mult mai usor sa manance acel fruct sau acea leguma.

Sportul este iarasi foarte important. Astazi, din pacate, copiii isi petrec majoritatea timpului in fata calculatorului sau a televizorului, lucru foarte nociv. Kilogramele acumulate in plus in perioada copilariei vor fi o povara la maturitate. Copilul trebuie invatat sa faca sport, sa fie indemnat sa iasa afara, sa faca miscare.

Parintii trebuie sa isi faca timp sa iasa afara impreuna cu micutii lor. Copiii imita parintii, iar daca parintele nu face altceva decat sa stea in fata calculatorului sau a televizorului, la fel va face si copilul sau. Parintii trebuie sa gaseasca permanent metode prin care sa indemne copilul la miscare. Eu mi-am educat copilul de 16 ani in acest spirit si ii place sportul. Ne-a vazut pe noi facand miscare si l-am invatat ca iesitul afara este un lucru extraordinar...

Stiu ca ai urmat numeroase cursuri internationale de aerobic si fitness alaturi de profesori din Franta, Olanda si Danemarca. Ce ai invatat de la ei?

Am invatat lucruri foarte importante: trebuie sa tii cont de oamenii cu care lucrezi, sa nu te consideri atotstiutor si sa iei in considerare ca cei care vin sa faca exercitiu fizic impreuna cu tine vor ca tu sa ii corectezi, sa iti adaptezi programul in functie de ei si sa nu fii rigid.

Fiecare profesor a venit cu lucruri noi, iar eu am incercat sa am o metoda personala si m-am bazat pe faptul ca fiecare organism este unic si trebuie sa tii cont de acest aspect. De curand, am inceput sa fac o serie de exercitii cu cercul de gimnastica. Acest gen de miscare iti antreneaza foarte bine muschii si este un alt mod de a privi exercitiul fizic. Conteaza foarte mult conditia fizica si, in functie de asta, se aleg exercitiile care ti se potrivesc.

Florentina Opris a lansat si o serie CD-uri cu exercitii care te pot ajuta si pe tine sa te mentii in forma: exercitii pentru abdomen, brate, bust, fesieri, coapse, celulita, exercitii la birou, dar si exercitii pentru tine si copilul tau. Pentru mai multe informatii, poti accesa www.florentina.ro.

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ileana pe 20 Ian 2011, 16:46
    ma ajutat foarte mult

    am 36 ani si de 5 luni am ineput sa fac sport cu Florentina la ora 7 dim sunt foarte multumita ,aaaa sa va zic cum cu Florentina ? am comandat cd. faci sport cu Florentina pt brate si abdomen luatil si voi singure chiar daca stiti ex nu aveti atata vointa ,dar cu cd o sa vedeti ce diferit este , te incurajeaza foarte mult ,sunt foarte multumita. spor la sport

    0
    3

  • anca pe 6 Ian 2011, 10:29
    vreau sa slabesc vreo 10kg

    ma numesc anca am 24ani am1.73inaltime si 85kg asi vrea s ami recomandati o dieta ceva sa dau jos macar 10 kg

    4
    4

  • Andries Alexandra pe 16 Mar 2009, 16:47
    cum sa scap de celulita

    Buna!Ma numesc Alexandra si as dori sa scap de acele kg in plus, mai exact 9 si pana in mai.Cum as putea sa imi gasesc o dieta potrivita si niste exercitii care sa ma ajute sa scap si de celulita?Sa slabesc sanatos si sa am mai multa energie..imi place sa alerg..dar obosesc f repede..cum e mai bine pt organism.sa alerg seara sau dimineata?

    4
    6

  • alina_lalu_br pe 24 Feb 2009, 18:29
    abdomenul plat

    am 38 de ani de aproape 1 an de zile am inceput a fac sport am fost si la sala plus alergari in aer liber am mai slabit se cunoaste ca am inceput sa fac sport dar nu stiu ce sa fac pentru a-mi tonifia corpul am ramas cu colacei asa ceva

    7
    0

  • Cristina pe 5 Feb 2009, 14:03
    f interesant!

    Buna, mi au placut ac. recomandari si mi se par usor de respectat. felicitari!

    3
    2

  • mirela cepraga pe 3 Feb 2009, 13:37
    bravo,bravo

    da,cred ca sunt niste sfaturi foarte utile,felicitari!

    2
    1

  • Mihaela pe 3 Feb 2009, 10:35
    super

    Foarte interesant articolul. Felicitari!

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod