Florentina Opris: "Nu fac niciodata excese si nu tin diete!"

 

Se obtin rezultate cu exercitiile pe care le facem acasa?


Decat sa faci doua zile de efort maxim la sala si apoi sa mai mergi peste o luna, sa ai un mod haotic de a face sport, mai bine faci, in mod constant, 20 de minute in fiecare zi. Organismul si musculatura raspund mult mai bine la efortul realizat constant decat la cel dur si haotic. Cu multa rabdare, efortul fizic efectuat acasa te ajuta foarte mult, iar efectele vor aparea in timp. Daca vrei sa iti conturezi musculatura, este bine sa combini exercitiile facute la sala cu cele realizate acasa.

Cum "tratam" celulita si vergeturile?

Un cumul de miscare, dieta potrivita, masaje, acupunctura, impachetari si creme ajuta foarte mult. Trebuie sa faci totul sustinut si sa nu renunti niciodata la acest program, pentru ca celulita revine imediat.

O alta mare problema este cea a vergeturilor. Acestea trebuie prevenite pentru ca exista o predispozitie a corpului sa faca vergeturi. Daca ai observat ca mama ta are vergeturi, exista o mare posibilitate ca tu sa o mostenesti. Si persoanele slabe au vergeturi pentru ca au o fragilitate a tesutului cutanat.

Importanta este hidratarea, iar o piele hidratata cedeaza mai greu rupturilor fibrelor pielii. Vergeturile se pot estompa, dar inca nu s-a descoperit o metoda "miraculoasa" prin care sa dispara cu desavarsire. Poti utiliza creme, poti face anumite tratamente corporale si nu uita ca din interior pleaca totul. Ai grija ce mananci! Putine femei stiu ca morcovul, pe care il consideram un aliment banal, are proprietatea de a-ti intari peretii celulelor si tesuturilor.

Exista pilula de slabit "magica"?

Sunt pe piata produse care te ajuta, cum ar fi un supliment alimentar obtinut din ananas si spirulina. In procesul de slabire, exista un moment in care organismul tinde sa se plafoneze. Pentru ca are fibre foarte multe, ananasul elimina mai rapid toxinele, apa din tesuturi si ajuta procesul de digestie. Spirulina este un intaritor al sistemului imunitar.

Tin sa mentionez ca acest supliment nu face minuni, dar ajuta foarte mult. Continua sa faci exercitii fizice si ai grija la ce mananci! Suplimentul nutritiv trebuie privit ca un ajutor si nu ca un inlocuitor de exercitii sau alimente. Si ceaiurile de slabit sunt utile, dar consumate cu moderatie. De regula, ele sunt si diuretice; in cazul in care consumi in exces ceaiuri de slabit, exista posibilitate sa te deshidratezi, ajungi sa dezechilibrezi organismul si sa te joci cu corpul tau, un joc periculos care nu duce la nimic bun...

Care ar fi metodele "miraculoase" de slabit de care ar trebui sa ne ferim?

In primul rand, dietele drastice, care ar trebui sa nu existe. Sa apelam la chirurgie plastica doar in cazul in care nu se mai poate face nimic; de exemplu, inelul gastric dezechilibreaza organismul. Nu ar trebui sa ajungem in punctul acela si de aceea trebuie sa avem grija de noi.

Fereste-te de metode extreme de slabit! Au aparut pe piata o serie de pastile care dau efecte adverse foarte neplacute, gen palpitatii, stari de somnolenta - de astfel de lucruri trebuie sa ne ferim. Nu este normal si posibil sa eliminam in doar doua-trei luni grasimea acumulata de-a lungul anilor. Repede nu inseamna intotdeauna si sanatos!

Pune totul in balanta si nu uita ca sanatatea este cea mai importanta! Trebuie sa fii foarte bine informata si sa stii exact care sunt riscurile dietei pe care te decizi sa o urmezi. Nu toate trebuie sa fim slabe pentru ca nu tuturor ne sta bine asa, fiecare are constitutia ei si de aceea trebuie sa invatam sa ne acceptam corpul.

Un alt exemplu este cel al femeilor insarcinate: mananca mult si iau in greutate foarte multe kilograme. Uita un lucru important, insa: nu ar trebui sa se gandeasca numai la mancare, ci la faptul ca organismul sufera anumite modificari si are nevoie sa fie ajutat, facand sport si consumand alimente in mod echilibrat.         

Care este cea mai eficienta cura de slabire prin regim alimentar?

In primul rand, nu trebuie sa renunti la cele trei mese zilnice. Din pacate, pentru multe persoane micul dejun nu exista. Este un lucru foarte grav!

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ileana pe 20 Ian 2011, 16:46
    ma ajutat foarte mult

    am 36 ani si de 5 luni am ineput sa fac sport cu Florentina la ora 7 dim sunt foarte multumita ,aaaa sa va zic cum cu Florentina ? am comandat cd. faci sport cu Florentina pt brate si abdomen luatil si voi singure chiar daca stiti ex nu aveti atata vointa ,dar cu cd o sa vedeti ce diferit este , te incurajeaza foarte mult ,sunt foarte multumita. spor la sport

    0
    3

  • anca pe 6 Ian 2011, 10:29
    vreau sa slabesc vreo 10kg

    ma numesc anca am 24ani am1.73inaltime si 85kg asi vrea s ami recomandati o dieta ceva sa dau jos macar 10 kg

    4
    4

  • Andries Alexandra pe 16 Mar 2009, 16:47
    cum sa scap de celulita

    Buna!Ma numesc Alexandra si as dori sa scap de acele kg in plus, mai exact 9 si pana in mai.Cum as putea sa imi gasesc o dieta potrivita si niste exercitii care sa ma ajute sa scap si de celulita?Sa slabesc sanatos si sa am mai multa energie..imi place sa alerg..dar obosesc f repede..cum e mai bine pt organism.sa alerg seara sau dimineata?

    4
    6

  • alina_lalu_br pe 24 Feb 2009, 18:29
    abdomenul plat

    am 38 de ani de aproape 1 an de zile am inceput a fac sport am fost si la sala plus alergari in aer liber am mai slabit se cunoaste ca am inceput sa fac sport dar nu stiu ce sa fac pentru a-mi tonifia corpul am ramas cu colacei asa ceva

    7
    0

  • Cristina pe 5 Feb 2009, 14:03
    f interesant!

    Buna, mi au placut ac. recomandari si mi se par usor de respectat. felicitari!

    3
    2

  • mirela cepraga pe 3 Feb 2009, 13:37
    bravo,bravo

    da,cred ca sunt niste sfaturi foarte utile,felicitari!

    2
    1

  • Mihaela pe 3 Feb 2009, 10:35
    super

    Foarte interesant articolul. Felicitari!

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod