Fitness. 5 exerciţii de făcut în pijamale. Nu ai nevoie de abonament la sală!

Nu ai energie să te trezeşti dimineaţa mai devreme pentru a ajunge la antrenament? Nu-ţi căuta scuze, deoarece poţi să faci mişcare şi acasă!

Faptul că programul încărcat de la muncă nu-ţi permite să faci mişcare nu este decât o mare scuză pentru a te justifica faţă de tine că nu ai când să faci sport. Dacă ai constatat că spatele începe să te doară din ce în ce mai rău şi nu mai ai deloc energie nici să urci scările, atunci e momentul să laşi lenea deoparte şi să începi un program de mişcare riguros.



Este de înţeles faptul că nu reuşeşti să te încadrezi să ajungi la sală dimineaţa şi că preferi să dormi puţin mai mult, însă acest lucru nu trebuie să te împiedice să strecori măcar 15 minute de exerciţii în rutina de dimineaţă. Pe acestea poţi să le faci şi în pijamale, trebuie doar să tragi puţin de tine, să nu te gândeşti că îţi este lene şi să le faci pur şi simplu! Cu timpul, acest lucru se va transforma în obişnuinţă, iar corpul tău îţi va mulţumi şi vei constata că te simţi mult mai bine.

Iată cinci dintre cele mai eficiente exerciţii pe care le poţi face chiar în pijamale, imediat după trezire!

1 din 6

Exerciţiul nr. 1

Trebuie să le execuţi corect pentru ca ele să fie eficiente. Iată câteva reguli de bază:

1. Picioarele trebuie să fie depărtate, astfel încât ele vor depăşi puţin linia şoldurilor. Degetele picioarelor trebuie să fie îndreptate puţin înspre exterior.

2. Păstrează spatele perfect drept şi abdomenul încordat. Trage umerii în spate şi ridică pieptul. Astfel, spatele tău se va curba doar cât este normal pentru a proteja coloana vertebrală.

3. Nu te uita niciodată la picioare! Privirea trebuie să fie în oglindă (iar dacă nu eşti la sală atunci te vei uita înainte, ţinând capul drept).

4. Toată greutatea ta trebuie să o simţi pe călcâie şi pe măsură ce execuţi exerciţiul tălpile rămân perfect lipite de sol. Nu se ridică nici degetele şi nici călcâiele absolut deloc!

5. Respiră adânc, permiţând aerului să intre până în stomac, nu numai în piept, după care te laşi uşor în jos ţinând mâinile ridicate în faţă sau îndoite. Un lucru extrem de important: când te laşi în jos, fundul se duce cât mai înapoi, iar spatele rămâne drept! Nu te lăsa cu trunchiul în faţă!

Credit foto: today.com/ Tone It Up

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod