Dr. Oz: Top 5 greşeli pe care le faci la sala de fitness. Cum le eviţi?

Nu sări peste exerciţiile de încălzire şi nu cere prea mult de la corpul tău încă de la primul antrenament!
Ţi-ai propus să mergi la sala de fitness mai des ca să scapi de durerile de spate, să slăbeşti şi să ai un corp tonifiat? Este perfect, însă ţine cont de câteva sfaturi înainte de a te apuca de treabă pentru a nu te suprasolicita din prima.

Iată care sunt cele mai frecvente greşeli pe care eşti tentată să le faci atunci când mergi la sală:

1. Ceri prea mult de la corpul tău încă de la primul antrenament


După o perioadă în care ai fost sedentară este recomandat să nu te arunci direct pe diverse aparate şi să suprasoliciţi corpul, explică Dr. Oz.
Este de preferat să începi cu plimbări în pas mai alert, după care antrenamentele la sală trebuie să înceapă cu exerciţii lejere. Oboseala, durerile în piept, ameţelile şi starea de slăbiciune sunt câteva dintre semnele pe care corpul tău le transmite pentru a te atenţiona că ai exagerat. Prin urmare, începe cu exerciţii uşoare, de intensitate redusă şi măreşte treptat intensitatea exerciţiilor pe care le faci.


2. Sari peste încălzire


Chiar dacă ai fost sedentară sau ai avut o perioadă mai alertă trebuie să faci încălzirea înainte de a te urca pe aparate. Nu sări peste această etapă atât de importantă pentru corpul tău! Aceasta este una dintre cele mai frecvente greşeli în dorinţa de a face cât mai multe exerciţii într-un timp foarte scurt.
Organismul tău are nevoie de un ritm mai lent pentru început, pe care să-l măreşti treptat.


3.Mănânci mult înainte de antrenament


Mesele copioase luate înainte de a merge la sală scad nivelul de energie şi pot cauza tulburări gastrointestinale. De aceea este de preferat să nu mănânci înainte de a merge la un antrenament. O gustare simplă luată cu o jumătate de oră înainte de a merge la sală este suficientă pentru a-ţi asigura energie. Optează pentru un fruct, un baton cu cereale, un smoothie energizant sau un iaurt simplu.

De asemenea, la o oră după antrenamentul sportiv este de preferat să mănânci legume şi proteine (carne slabă, linte, năut, mazăre, peşte, tofu) pentru a "hrăni" muşchii.



4.Porţi îmbrăcăminte nepotrivită


Hainele prea largi te pot incomoda, deoarece se prind în diversele aparate la care te atrenezi. Nici hainele prea scurte sau strâmte nu te ajută, deoarece devin incomode în special atunci când efectuezi exerciţii la sol. Prin urmare, este de preferat să optezi pentru articolele sportive în care te simţi confortabilă, acelaşi lucru fiind aplicat şi în cazul adidaşilor.


5. Antrenamentul zilnic nu este necesar


Muşchii tăi au nevoie şi de zile în care să se recupereze, recomandă Dr. Oz. De aceea este bine să faci şi pauze de o zi între antrenamentele sportive pentru a mări performanţele şi a permite corpului să se odihnească.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod