efort

Cum poți să slăbești cu doar 4 secunde de efort intens pe zi

Sesiunile scurte de efort intens făcute în fiecare zi sunt mai bune pentru metabolism decât o oră de mișcare, arată un studiu.
Patru secunde de efort intens, repetat periodic de-a lungul zilei pot anula efectele nocive ale orelor petrecute stand pe scaun. Este concluzia surprinzatoare a unui nou studiu despre potentialele beneficii ale sedintelor scurte de miscare, scrie The New York Times.

Studiul a analizat efortul facut prin folosirea unui tip de bicicleta stationara pe care putini o au in casa. Insa rezultatele sunt aplicabile pentru orice tip de efort sustinut si sugereaza ca pana si cateva minute sau secunde de miscare in fiecare zi pot ajuta substantial la intretinerea sanatatii.

Statul pe scaun ne imbolnaveste


Pentru cei mai multi dintre noi, statul prelungit pe scaun are efecte nocive.
Studiile au aratat ca adultii americani petrec cel putin zece ore pe zi stand pe scaun, iar aceasta cifra este in crestere dupa impunerea lucrului de acasa din cauza pandemiei.

Efectele acestui mod de lucru asupra sanatatii pot fi considerabile. Cercetarile arata ca statul pe scaun are legatura cu bolile de inima, diabetul de tip 2 si alte tulburari metabolice. Orele in sir petrecute pe scaun pot contribui la cresterea nivelului de acizi grasi din sistemul sanguin, trigliceridele. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod