Recapata-ti energia prin intermediul alimentatiei!

Acestea furnizeaza organismului nutrientii necesari unei functionari optime si iti confera senzatia de satietate, fara a-ti reduce din nivelul de energie.

Fereste-te, in schimb, de produsele procesate, grele, pline de aditivi sau zahar, precum mezelurile, produsele fast-food, carnea de porc sau dulciurile. Acestia "contin putine elemente nutritive, sunt bogate in calorii, contin substante daunatoare, precum acizii grasi saturati, colesterol si acizi trans-grasi si nu creeaza senzatia de satietate.", a spus Mona Constantinescu.

Gustari delicioase, cu putine calorii


Te intrebi daca chiar exista? Bineinteles ca da, atat timp cat stii ce sa alegi si nu te lasi pacalita de diverse suplimente si batoane miraculoase pentru slabit sau dulciuri "fara zahar", insa cu numerosi aditivi.

Oricat de anost ni s-ar parea, pana la urma tot fructele iti ofera energie pe termen lung. Sigur, ai putea incerca un baton de ciocolata, sperand ca ma vei contrazice foarte usor, insa un baton de cereale integrale sau o banana vor face diferenta.

Dupa ciocolata, te vei simti excelent, insa, la scurt timp, nivelul tau de energie va scadea aproape de minim si, astfel, pe termen lung nu iesi deloc in castig.

Cea mai mare binecuvantare pentru sanatatea ta raman mesele si gustarile sanatoase. Pune-ti imaginatia la incercare: fa combinatii - smoothie de banane cu suc de portocale, de exemplu. Sau alege portii mici de fructe colorate (kiwi, capsune, mere, struguri etc.), rontaie nuci sau migdale, pline de vitamine, amesteca branza de vaci degresata cu miere sau presara cateva stafide in iaurtul simplu. Vitaminele, mineralele si fibrele continute de aceste alimente vor "lucra" asupra starii de oboseala si vor preveni instalarea acesteia.

La cina, ceva usor


Daca tii o cura de slabire, te sfatuiesc chiar sa nu mai mananci nimic dupa ora 7 seara, fara a uita, insa, de hidratare. Alege apa plata in locul bauturilor carbogazoase, insa daca nu suporti sa te culci "pe stomacul gol", bea un pahar cu lapte caldut, degresat, mananca un iaurt simplu sau un mar.

Daca nu ai probleme cu silueta, insa doresti sa te bucuri de un somn linistit si sa te trezesti odihnita a doua zi, poti opta pentru o farfurie de paste integrale cu sos de rosii si un pahar cu lapte cald si cu o lingurita de miere dupa. Pastele integrale sunt usor digerabile, in timp ce laptele cu miere este cel mai bun "somnifer" natural. Vei fi plina de energie inca de la prima ora a diminetii!
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina.sch pe 20 Feb 2009, 22:10
    sfantele exercitii fizice

    Celor care vor sa slabeasca,o dieta nu va da rezultate daca nu este secundata de un program regulat de sport 3/4 ori pe sapt cate 1 ora,exercitii usoare si mai ales cardio accelereaza metabolismul,adica arderea grasimilor.

    0
    0

  • bubulina22 pe 9 Feb 2009, 15:10
    compoturile de fructe

    toatra lumea vorberte de fructe ca sunt bune. As vrea sa imi spuna daca intr-o dieta sunt bune compoturile de fructe

    0
    0

  • r3b3la19 pe 4 Feb 2009, 17:07
    ...

    sfat am vrut sa zik :)) mda... mai greseste omul

    0
    0

  • r3b3la19 pe 4 Feb 2009, 17:06
    mda..

    si eu vreau sa slabesc...am 20 de ani si 65 kg ...un sfant nu miar stica si mie

    0
    0

  • Filo pe 23 Ian 2009, 17:21
    Imi place

    Imi place finalul care recamanda ciocolata ,pe care o ador,si nu numai pentru sportivi ..Dar eu nu prea fac miscare .....ce conteaza daca am voie la ciocolata..

    0
    0

  • dobre flory pe 16 Ian 2009, 13:05
    vreau sa slabesc

    am 20ani,1,5 inaltimea si 70kg vreau sa slabesc va rog ajutatima

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod