Recapata-ti energia prin intermediul alimentatiei!

Acum, insa, poti incepe increzatoare lupta impotriva kilogramelor in plus si a sedentarismului, alegand alimentele potrivite de-a lungul intregii zile, pentru a te simti in forma.

Un mic dejun consistent


Indiferent cat ar putea sa para de ciudat, micul dejun trebuie sa fie masa cea mai bogata a zilei.

"Micul dejun este prima si cea mai importanta masa din zi, deoarece el trebuie sa asigure energia si nutrientii necesari desfasurarii activitatilor din prima parte a zilei. De aceea, micul dejun nu poate fi suplinit de nici o alta masa si ar trebui sa acopere 20-30% din necesarul zilnic de energie.", a declarat Prof. Dr. Gabriela Radulian de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Nicolae Paulescu".

In plus, micul dejun este si cea mai permisiva dintre mese. Deoarece ai in fata o zi intreaga pentru a arde caloriile consumate, poti opta la micul dejun pentru alimentele preferate, fara a avea grija siluetei.

Un biscuite, un fursec sau un iaurt cu fructe? Se accepta, atat timp cat nu exagerezi in privinta cantitatilor consumate, iar restul alimentelor de la micul dejun sunt sanatoase, slab calorice si iti ofera energia necesara pentru a incepe ziua in forma.

Iata un exemplu concludent: cerealele. "Acestea asigura necesarul de energie prin glucidele continute, fiind bogate si in vitamine din grupul B, calciu, fier si fibre alimentare, constituind alegerea ideala pentru mentinerea sanatatii", dupa cum a explicat Prof. Dr. Radulian.

La ce alte alimente nu trebuie sa renunti in prima parte a zilei, pentru a avea o energie de invidiat? La fructele proaspete, care sunt "principala sursa de vitamina C, necesara cresterii rezistentei organismului la actiunea agentilor infectiosi sau toxici", mai ales in anotimpul rece, dar si la produsele lactate si lapte, care "furnizeaza proteine de calitate superioara, calciu si vitaminele D si A.", dupa cum ne-a informat medicul.

Un pranz echilibrat


La pranz, poti opta pentru alimente de baza, care iti vor da energie si nu vor ingreuna procesul de digestie. Dupa cum a explicat Mona Constantinescu, specialistul Amway in nutritie, din categoria alimentelor de baza (ideale pentru masa de pranz!) fac parte "fructele, legumele, cerealele, pastele din grau dur, carnea alba, pestele, laptele, iaurtul si branza".

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina.sch pe 20 Feb 2009, 22:10
    sfantele exercitii fizice

    Celor care vor sa slabeasca,o dieta nu va da rezultate daca nu este secundata de un program regulat de sport 3/4 ori pe sapt cate 1 ora,exercitii usoare si mai ales cardio accelereaza metabolismul,adica arderea grasimilor.

    0
    0

  • bubulina22 pe 9 Feb 2009, 15:10
    compoturile de fructe

    toatra lumea vorberte de fructe ca sunt bune. As vrea sa imi spuna daca intr-o dieta sunt bune compoturile de fructe

    0
    0

  • r3b3la19 pe 4 Feb 2009, 17:07
    ...

    sfat am vrut sa zik :)) mda... mai greseste omul

    0
    0

  • r3b3la19 pe 4 Feb 2009, 17:06
    mda..

    si eu vreau sa slabesc...am 20 de ani si 65 kg ...un sfant nu miar stica si mie

    0
    0

  • Filo pe 23 Ian 2009, 17:21
    Imi place

    Imi place finalul care recamanda ciocolata ,pe care o ador,si nu numai pentru sportivi ..Dar eu nu prea fac miscare .....ce conteaza daca am voie la ciocolata..

    0
    0

  • dobre flory pe 16 Ian 2009, 13:05
    vreau sa slabesc

    am 20ani,1,5 inaltimea si 70kg vreau sa slabesc va rog ajutatima

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod