Dietă. Ce greşeli faci şi nu reuşeşti să slăbeşti? Top 5 motive

Te concentrezi numai pe alimentele pe care nu le poţi consuma şi nu-ţi poţi lua gândul de la ele? Iată un prim obicei care-ţi sabotează cura!
Dieteticienii au descoperit care sunt cele mai frecvente greşeli pe care orice femeie care este la cură le face. Nu este deloc uşor să păstrezi obiceiurile sănătoase şi să nu calci strâmb zilnic atunci când ţi-ai propus să urmezi o cură de slăbire. Dar, există câteva lucruri banale pe care te vom ajuta să le conştientizezi, astfel încât să nu cazi în capcana alimentelor hipercalorice foarte des.


Topul celor mai frecvente greşeli făcute în timpul curelor de slăbit



Locul 1. Îţi stă gândul numai la alimentele interzise

Majoritatea persoanelor care încep o cură de slăbire îşi structurează în minte alimentele interzise şi îşi propun să nu mai consume alcool, pâine, dulciuri şi brânzeturi.

Însă, specialiştii susţin că în loc să te concentrezi asupra alimentelor interzise să încerci să-ţi stabileşti zilnic un meniu cu alimente săţioase, sănătoase, urmărind ca în farfuria ta să fie cât mai multe legume/verdeţuri şi proteine preparate într-un mod simplu.

 

Locul 2. Elimini din dietă toate alimentele preferate

Acest obicei este sortit eşecului pe termen lung, ceea ce înseamnă că nu este deloc sănătos pentru psihicul tău să adopţi regula "tot sau nimic" în privinţa alimentelor preferate.

Specialiştii susţin că este de preferat să găseşti soluţiile cele mai bune pentru a încorpora în dietă acele alimente preferate, însă în combinaţii mai sănătoase şi hipocalorice.

Spre exemplu, dacă îţi plac foarte mult pastele, o soluţie bună este aceea de a renunţa la sosurile grase pentru paste şi de a le combina cu verdeţuri şi multe legume. Caloriile vor fi mult mai puţine şi vei mânca ceva ce-ţi place, fără să te simţi frustrată că le-ai inclus pe lista alimentelor interzise.


Nu poţi trăi fără pâine? Nici nu trebuie atâta vreme cât optezi pentru cea integrală şi nu depăşeşti 2 felii pe zi. Fă-ţi un sandviş cu pâine integrale, avocado în loc de maioneză, salată verde şi piept de curcan, deoarece nu conţine multe calorii şi mănânci ceea ce-ţi place! Nu te priva de micile plăceri, ci încearcă să le faci mai sănătoase!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod