Dietă. Ce greşeli faci şi nu reuşeşti să slăbeşti? Top 5 motive



Locul 3. Începi o dietă care este foarte drastică

În loc să urmezi o dietă restrictivă, cu mult prea puţine calorii, mai bine faci nişte schimbări mici, dar de efect în propria dietă. Ştii şi tu că sucurile carbogazoase pe care le bei nu te ajută la slăbit sau dacă exagerezi cu dulciurile îţi sabotezi singură dieta, nu-i aşa?

Un regim drastic scăzut în calorii îţi aduce corpul într-o stare de conservare, deci vei arde caloriile mai încet. De asemenea, poate cauza dureri de cap, toane, oboseală şi, bineînţeles, pierderi doar temporare în greutate.


Locul 4.
Tai din meniu o întreagă categorie de alimente


Unele persoane preferă să excludă total din alimentaţie o anumită categorie, cum ar fi carbohidraţii sau carnea. Acest obicei poate conduce la deficienţe foarte serioase în corp, dacă nu ştii cum să le înlocuieşti şi să asiguri corpului tot ceea ce are nevoie. Şi bineînţeles că renunţarea la o anumită categorie de alimente nu este un plan pe care să-l poţi respecta pentru tot restul vieţii, prin urma este din start sortit eşecului.



Locul 5. Nu consumi grăsimi sănătoase şi optezi pentru produsele fără grăsime din comerţ

Dietele "low-fat" sau "fat-free" sunt extrem de nocive pentru corp, deoarece creierul şi inima au nevoie de grăsimi sănătoase într-o cantitate normală. Majoritatea persoanelor care doresc să slăbească taie de pe listă grăsimile de orice fel, chiar şi pe cele sănătoase (din nuci, avocado, ulei de măsline, peşte) şi, mai mult, aleg doar produsele din comerţ care au 0% grăsime.
Acest lucru are un impact negativ asupra corpului, fiind tentată să consumi mai mulţi carbohidraţi rafinaţi pentru a asigura saţietate meselor tale. Sfatul specialiştilor este acela de a include la fiecare masă o porţie mică de grăsimi sănătoase. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod