De luni, 11 aprilie, de la 20.30, incepe lupta între jurați la „Chefi la cuțite”

După îndelungi preselecții, testări și examinări, chefii Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu și-au ales echipele cu care vor intra in lupta culinară de la Antena 1.
Ediția de luni, 11 aprilie, aduce și prima confruntare în bucătărie, primele emoții ale jurizării cu invitați din domeniu, dar și prima eliminare. Dincolo de miza câștigării marelui premiu, fiecare concurent are o misiune foarte importantă: aceea de a nu-și dezamăgi cheful, de a da tot ce are mai bun și de a salva echipa de duel. Și pentru cei trei chefi misiunea devine acum tot mai grea pentru că odată aleși membrii echipelor, aceștia trebuie antrenați și sfătuiți pentru a ieși învingători din fiecare probă.
Onoarea chefilor și renumele lor se află în joc: fiecare dintre cei trei își va instrui echipa și va oferi sfaturi și secrete prețioase în bucătărie. Chef Dumitrescu pare mai decis ca oricând să facă o impresie bună, mai ales că, după cum declară, provocarea este și mai mare pentru el: să demonstreze că poate sta în rând cu mai experimentații lui doi colegi, că deși are doar 28 de ani de viață, adică tot atât cât experiența în bucătărie a lui chef Bontea sau a lui chef Scărlătescu, este un bucătar desăvârșit.
Nici chef Scărlătescu nu va fi mai prejos, astfel că duritatea se va impune pentru ca echipa să funcționeze ca la carte. Iar pentru chef Bontea sfaturile către oamenii lui vor fi clare și aspre.

11 invitați la jurizare

Prima probă din concurs îi aduce pe cei trei chefi și echipele lor în fața primei provocări: fiecare echipă trebuie să gătească preparate de fine dining. Chefii nu au voie să îi ajute sau să deguste mâncarea lor, ci doar să îi îndrume de pe margine. Iar cei care vor degusta și juriza sunt 11 specialiști din domeniu, fie bucătari, fie critici culinari, bloggeri sau fotografi, de la Anca Lungu, la chef Anne Ampawan, chef Bogdan „Dexter” Alexandrecu, chef Gabriel Toader și alți specialiști din domeniu.
Aceștia vor gusta, vor analiza farfuriile fiecărei echipe și la final vor vota și vor decide ce echipă este câștigătoare și care echipe se vor înfrunta la duel.

Primul duel al competiției aduce și prima eliminare


După prima proba, pe baza voturilor celor 11 invitați de la „Chefi la cuțite”, două echipe vor intra la duel. Fiecare concurent va avea de gătit un preparat cu un ingredient obligatoriu, iar jurații Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea vor gusta și vor juriza pe nevăzute, fără să știe cui aparține farfuria.
Așa se face că chefii au toate șansele să își elimine propriii oameni, ceea ce face ca lupta să fie tot mai condimentată. Cine pleacă acasă, telespectatorii Antena 1 vor afla luni, de la 20.30, la „Chefi la cuțite”.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod