Dietă. Cafeaua ajută la menținerea greutății după un regim de slăbire

Un studiu recent arată că persoanele care consumă această băutură au un indice de masă corporală (IMC) mai scăzut decât cei care o evită.

Păstrarea greutății după un regim de slăbire este de multe ori cea mai complicată etapă a întregului proces de scădere în greutate. Un nou studiu pune în evidență rolul cafelei în păstrarea siluetei, notează site-ul metronews.fr citat de Agerpres.

Cei care au ținut un regim de slăbire știu cât de importantă este lupta cu kilogramele, dar și mai greu e să menții greutatea obținută în timpul regimului după încheierea dietei. Problema stabilizării greutății este foarte complicată și în cele mai multe cazuri procesul de slăbire eșuează în această fază.

Modificarea obiceiurilor alimentare pe timp îndelungat este cheia reușitei, iar un studiu german publicat în revista European Journal of Clinical Nutrition încearcă să demonstreze cum poate fi cafeaua un mijloc pentru menținerea greutății la care se ajunge după un regim de slăbire.

Pentru studiul desfășurat de o echipă de la Școala de Medicină din Hanovra au fost recrutate 494 de persoane, bărbați și femei, toate aceste persoane țineau o dietă.

Au fost examinate obiceiurile lor alimentare înainte, în timpul și după pierderea în greutate.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod