Ce mănâncă 5 nutriţionişti celebri la micul dejun. Inspiră-te şi tu!

Cereale integrale, smoothie, omletă sau sandviş cu unt de arahide? Sunt câteva dintre recomandările pe care specialiştii le oferă, dar le şi respectă la masa de dimineaţă.
Ca să nu rămâi în pană de idei pentru micul dejun, cea mai importantă masă a zilei, iată care sunt recomandările oferite de 5 nutriţionişti celebri din străinătate. Ei le respectă şi te poţi inspira din meniul lor!


1. Smoothie roz energizant

Nutriţionistul Rochelle Sirota preferă terciul de ovăz cu seminţe de chia, scorţişoară şi sirop de arţar în zilele friguroase. Însă în timpul verii optează pentru un smoothie răcoritor, combinând: 2 linguri de pudră proteică, 1 banană, o cană cu afine/fructe de pădure, 1 lingură cu unt de cocos, 1 linguriţă cu pudră de maca, 1 linguriţă cu pudră de camu camu, 1 linguriţă cu extract de vanilie şi puţină sare de mare roz.
Se amestecă în blender şi se ornează cu boabe de cacao sfărâmate, seminţe de in şi seminţe de chia. Toate aceste ingrediente le găseşti în magazinele naturiste.


2. Ouă jumări cu brânză şi roşii

Nutriţionistul Elisa Zied, autoarea cărţii "Younger Next Week" preferă ouăle jumări şi brânza Cheddar puse peste pâine integrală prăjită. Un alt mic dejun pe care-l preferă este obişnuitul bol cu cereale integrale amestecate cu fructe de pădure, nuci/seminţe crude şi lapte semidegresat.



3. Sandviş cu unt migdale şi fructe


Nutriţionistul Dawn Jackson Blatner are patru variante de mic dejun pe care le roteşte în funcţie de dispoziţie. Terciul de ovăz cu nuci/seminţe şi fructe îl alege atunci când îi este foarte foame la micul dejun. În dimineţile în care senzaţia de foame nu este accentuată, nutriţionistul preferă un smoothie verde (frunze de spanac, banana, nuci/seminţe, lapte vegetal). Când are mai mult timp liber dimineaţa, nutriţionistul preferă o omletă cu tofu şi spanac alături de pâine integrală prăjită.
Atunci când este pe fugă, nutriţionistul mănâncă pâine prăjită cu unt de migdale şi fructe proaspete.


4. Terci de ovăz cu vanilie şi cireşe

Nutriţionistul Angela Ginn-Meadow preferă două variante de mic dejun. Un terci cu cireşse uscate şi extract de vanilie sau albuşuri de ou amestecate cu spanac, ceapă, ardei roşu şi brânză pe pâine prăjită.


5. Pizza rapidă cu chifle din făină integrală

Nutriţionistul Joy Bauer preferă să facă pizza rapidă cu ajutorul unor chifle din făină integrală.
Taie chiflele în două, pune pe fiecare jumătate sos de roşii, mozzarella, parmezan şi ardei roşu. Apoi le introduce la cuptor până ce se topeşte brânza.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod