Alimentatie echilibrata cu cereale integrale

Sanatatea este cea mai pretioasa comoara pe care o avem si asupra careia trebuie sa veghem in permanenta. De aceea, este foarte important sa avem o alimentatie echilibrata...
Sanatatea este cea mai pretioasa comoara pe care o avem si asupra careia trebuie sa veghem in permanenta. De aceea, este foarte important sa avem o alimentatie echilibrata si sa nu lasam sa treaca nicio zi fara sa facem putina miscare! Numai asa vom arata grozav, vom fi in forma si ne vom simti minunat!

Zilnic, trebuie sa-i asiguram organismului nostru necesarul minim de vitamine si minerale, iar cerealele integrale, ca si fructele si legumele, au un continut important de substante nutritive esentiale, care confera numeroase beneficii pentru sanatate, fiind in acelasi timp un mod ideal de a-ti mentine silueta.

Iata doar cateva dintre substantele nutritive importante pe care le gasesti intr-o gama variata de cereale integrale delicioase:

Magneziu – acest mineral se gaseste in painea din cereale integrale – inclusiv grau integral, porumb, secara – si in orezul integral.

Vitaminele din grupa B – orezul si graul sunt excelente surse al acestei grupe de vitamine.


Fibrecerealele integrale sunt alimente bogate in fibre, ceea ce inseamna ca produc o senzatie de satietate precoce. Asadar, bucura-te de alimente bogate in fibre, cum sunt  graul, secara si faina de ovaz integrale.

Calciul – este important de stiut ca un bol de cereale integrale cu lapte asigura aproximativ o treime din necesarul zilnic de calciu al organismului.

Fier – tine cont de faptul ca o portie de 30 g de cereale integrale asigura 25% din doza zilnica recomandata de fier.


Si nu uita ca majoritatea cerealelor integrale au un continut redus de grasimi. Studiile confirma ca, mancand cel putin trei portii de cereale integrale pe zi, beneficiezi de o serie de avantaje pentru organismul tau printre care si o greutate optima.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod