Interviu cu SAMUEL BISTRIAN, omul care încalță copiii săraci ai lumii: „Am realizat, încă de la o vârstă fragedă, că viața mea are un scop.”

Să primești prima ta pereche de cizme abia la 6 ani, nu poate fi un lucru pe care să-l uiți ușor. Chiar dacă aceste cizme au fost purtate anterior de fratele tău mai mare. Bucuria de a fi și tu încălțat corespunzător pentru mediu sărăcăcios în care trăiești îți rămâne în suflet pentru totdeauna. Cel puțin așa s-a întâmplat cu Samuel Bistrian, omul care acum încalță copii săraci ai lumii.

Ce cuvinte să nu folosești dacă vrei să pari mai responsabil

Comunicarea este unul dintre instrumentele care ne ajută să urcăm multe scări sociale și profesionale în viață. Aceasta este complicată și utilă. Există multe lucruri pe care le ignorăm și folosim tehnici de comunicare eronate, care pot afecta multe oportunități din viața noastră. Iată ce cuvinte să nu folosești, dacă vrei să pari o persoană mai responsabilă și mai sigură în fața celorlalți!

Motivele pentru care ar trebui să înveți o limbă străină

După cum spunea Nelson Mandela, dacă vorbești cu o persoană într-o limbă pe care o înțelege, informațiile îi ajung la creier. Dacă vorbești cu ea în propria limbă, informațiile îi ajung la inimă.

De ce ar trebui să îți saluți colegii dimineața, fără excepție

Sunt zile în care abia te ridici din pat să mergi la job și nu ești singura, nici prima, nici ultima care se confruntă cu neplăcerea de a merg din când în când la locul de muncă.

Cele mai frecvente greșeli gramaticale pe care le fac românii

Limba română are o complexitate destul de ridicată atunci când vine vorba despre gramatică, iar exprimarea corectă este învățată pe băncile școlii, urmând să fie cultivată de către fiecare dintre noi mai departe.

Training din Marea Britanie pentru creșterea calității experienței clienților din România

Primii profesioniști români înscriși într-un program internațional de certificare în marketing, respectiv în Customer Experience, au început în această săptămână în București un training intensiv cu profesori britanici, cu scopul de a crea programe care să îmbunătățească calitatea experienței clienților în organizațiile în care lucrează. Experiența oferită clienților (Customer Experience), este cea mai nouă arie a marketingului prin care organizațiile din toată...

Organizatia SOS Satele Copiilor Romania are un nou partener

SOS Satele Copiilor România şi Credit Europe Bank Romania au plăcerea să anunţe o nouă colaborare.

DallesGO sezonul X: GO business!

DallesGO, cea mai mare platformă de cursuri after work din România, a ajuns la sezonul aniversar cu numărul X. După 5 ani de la înființare, DallesGO atacă zona business, cu noi cursuri creative și interactive.

Cât trebuie să munceşti ca să înveţi o limbă străină. 7 soluţii de studiu rapid

Când piaţa locurilor de muncă devine tot mai restrânsă şi tot mai pretenţioasă, nu-ţi rămâne nimic mai bun de făcut decât să te evidenţiezi prin nişte calităţi care să-ţi scoată CV-ul din anonimat. Limbile străine sunt foarte căutate în această perioadă, indiferent de domeniul în care activezi.

REZULTATE BACALAUREAT 2014: Edu.ro a publicat notele

Edu.ro a publicat, în cursul serii de duminică, primele rezultate parţiale la BACALAUREAT 2014, pentru prima sesiune a examenului. La ora 20.00, rezultatele parţiale puteau fi vizualizate doar pentru câteva judeţe.

REZULTATE BACALAUREAT 2014: Promovabilitate mai mare faţă de 2013

Ministerul Educaţiei Naţionale publică luni, pe edu.ro, rezultatele examenului de bacalaureat din anul 2014. În aceeaşi zi se depun contestaţiile (între orele 12.00 şi 16.00), iar pe 11 iulie vor fi afişate rezultatele finale de la BAC la prima sesiune a examenului.

Cum să obţii o notă bună la română dacă eşti mai puţin pregătită

Orice examen e greu, dar cel de bacalaureat le întrece pe toate. Sau cel puţin asta e părerea absolvenţilor de liceu. Pentru a avea succes e nevoie de studiu, dar e nevoie şi de atitudinea potrivită.

Dragostea durează trei luni

S-a dat startul înscrierilor pentru cele mai căutate cursuri after work din Capitală! La Universul DallesGO, timpul liber are acum și mai multă savoare! Dacă vrei să îți urmezi pasiunea after work sau vrei să îți dezvolți un talent care poate deveni o carieră alege acum un curs din portofoliul DallesGO.Nou la Universul DallesGOÎn cadrul celui de-al șaselea sezon, Universul DallesGO face investiții de portofoliu prin lansarea cursului de Comunicare Online, coordonat de Bogdana Butnar, unul dintre cei mai cunoscuți consultanți din industria de online. Bogdana face parte din echipa Google România, în poziția de Industry Manager și are un background profesional consistent în comunicare, advertising și strategie digitală. O altă surpriză pregătită de Universul DallesGO este implicarea designerului Irina Neacșu în proiect, aceasta urmând să susțină cursul de Designul Interior. Irina este specializată în restaurare, în cadrul Universității de Arhitectură Ion Mincu, unde susține cursuri din sfera designului și arhitecturii, apoi în arte frumoase în cadrul Rome University of Fine Arts. Din 2009, a deschis în București propriul birou de amenajări interioare, iar în 2010, a lansat brandul thecraftLAB by Irina Neacșu. Astăzi, portofoliul Irinei conține expoziții internaționale precum Milano, Koln, New York, și lucrări din România dar și de peste hotare, Europa și Statele Unite. Universul DallesGO este cea mai vizibilă platformă de cursuri after work din București, atragând cu fiecare generație de cursanți o comunitate din ce în ce mai mare de young professionals interesați de servicii de training în domeniul industriilor creative.După trei ani, cinci sezoane și peste 600 de cursanti, platforma de learning continuă să se dezvolte și să le rezerve cursanților o experiență din ce în ce mai interactivă și full access la cele mai creative nume din industrie, cota de popularitate a cursurilor crescând cu fiecare ediție. Pentru că Universul DallesGO este un mediu creativ în care tinerele talente sunt recrutate și promovate, studenții beneficiază de o reducere de 20% pentru înscrierea la cursurile din portofoliu.Universul DallesGO a selectat pentru tine cele mai interesante cursuri în cele mai hot domenii ale momentului. Ai de ales dintr-un portofoliu de șapte cursuri interactive after work: Stilism & Tendințe în Modă, Make-up, Hairstyling, Fotografie, Design Interior, Comunicare Online și PR.Înscrierile se pot face până la data de 30 aprilie, de luni până vineri, între orele 11:00-19:00, la sediul Universul DallesGO de la adresa str. Ion Otetelesanu, nr. 2, et. II (zona Universitate). Cursanții care la inscriere achită integral plata cursului beneficiază de o reducere de 10%. În cazul înscrierii la două dintre cursurile Universul DallesGO împreună cu un prieten este oferită o reducere de grup de 20%. Înscrieri: www.dallesgo.ro    |    0769 041 711    |   Str. Ion Oteteleşanu, nr. 2, et. II, zona Universitate

Vino şi înscrie-te până la 1 august la unul dintre cursurile Universul DallesGO şi beneficiezi de o reducere de 20%

În luna iulie încep înscrierile pentru cea de-a cincea serie de cursuri profesionale, ediţie aniversară Universul DallesGO.Şi pentru că, marile reduceri de vară sunt pe val, te aşteptăm până pe 1 august la Palatul Universul să te înscrii şi să te bucuri de reducerea de 20% pentru întregul portofoliu de cursuri after work. Înscrie-te din timp la cele mai atractive cursuri din Bucuresti!

Cu cine e mai bine să lucrezi: cu un şef femeie sau cu un şef bărbat?

“Şef femeie versus şef bărbat” este un topic asupra căruia îşi pun amprenta istoria, psihologia şi contextul actual al societăţii contemporane. Istoria poate aduce probe cum că bărbaţii ar fi mai buni şefi.

8 secrete ca să obţii o slujbă de vis

Un domeniu nou, dar din ce în ce mai uzitat în zilele noastre. Consilierea în carieră face parte din categoria noilor job-uri care, deşi sunt primite cu scepticism la început, demonstrează de-a lungul timpului că sunt utile. Pentru a înţelege despre ce este vorba cu adevărat, pentru a descoperi ce poate face un om aflat într-un impas în profesie şi pentru a descoperi ce alte metode avem ca să ne simţit în regulă cu noi ca şi profesionişti, am stat de vorba cu Gabriel...

Psihologia culorii si credibilitatea, cele mai importante in cariera

Mihaela Berciu a explicat in detaliu despre fiecare dintre ele.

Pune studentia la lucru!

Oana Vladimir are 25 de ani si o experienta de munca de cinci ani. Lucreaza inca din anul II de facultate la o mare companie de PR. Unii au intrebat-o ce pile si-a pus in functiune pentru a intra in respectiva firma.

Investitia in tineri, poveste cu happy-end sau ecuatie de gradul intai?

Tinerii isi doresc publicitate. Pentru ca, spune lumea, in publicitate e "trendy-fashion-cool", se plateste bine si ai libertate de miscare. Dar reciproca? Publicitatea isi doreste tineri?

Diferenta de studii intre parteneri

Studiile superioare au devenit, se pare, in ultimul timp, conditia primordiala de reusita in viata. Este mai putin important cat de multa experienta profesionala acumulezi pe parcursul studiilor, crucial este sa aduni diplome peste diplome in sertar si in CV. Pana la urma, in diplome nu e trecut nicaieri ca ai avut din 50 de examene tot atatea restante si ca, atunci cand ai luat restanta, ai avut ceva multumiri de adus cursurilor ascunse strategic in banca. Tu vrei diplome, noi vrem diplome si tot parcursul nostru profesional se transforma intr-o lectie de conjugare in care angajatorii vor diplome. Sau eficienta si dedicatie?! Si atunci ne multumim sa ii stigmatizam pe cei care nu au avut "curajul" si "responsabilitatea" noastra de a urma cursurile unei facultati si care si-au recunoscut undeva, de-a lungul existentei lor limitele. Insa, in meseria lor, dau tot ce e mai bun. Mai mult, blamam si nu le acordam o sansa prea mare relatiilor intre persoane care au o educatie diferita. In lumea noastra, nu e loc pentru diversitate si autenticitate, ci doar pentru prejudecati... Alexandra P., casatorita de cinci ani, ne-a vorbit despre experienta ei si despre prejudecatile generale vizavi de cuplurile cu diferenta de studii intre parteneri. Alexandra profeseaza in cadrul unui institut de cercetare, avand o pregatire academica, in timp ce sotul sau are studii medii. "Familia mea s-a opus de la inceput. In mare parte din cauza traditiei din familia mea si a profesiilor. Am avut bunici preoti, invatatori, unchi, cumnati - doctori. In plus, eu eram mereu laudata la scoala, aveam note mari, invatam. Pentru familia mea nu conta ca vorbea frumos, stia sa se poarte si ca se ghida si continua sa se ghideze in viata dupa principii morale bune." Dupa ani buni de la casatorie, familia s-a resemnat ca nu ii poate dicta Alexandrei cursul vietii. Mai ales ca relatia nu i-a afectat viitorul profesional. Chiar dimpotriva... Dupa casatorie, Alexandra a continuat sa si lucreze si sa urmeze cursurile facultatii. Cat despre sotul sau, "desi e greu de crezut, el nu se simte complexat. Are incredere in mine. Intotdeauna mi-a zis ca eu pot si ca sunt in stare sa fac o facultate. Mi-a spus mereu ca ar fi nedrept ca el sa fie acela care ma tine pe loc. El se mandreste cu mine." De ce nu si-a continuat studiile? "A trebuit sa lucreze imediat dupa liceu. Acum a trecut mult timp de la absolvire si si-a pierdut indemanarea. Se multumeste ca am facut eu". Facem si un master? Mare parte din ce a facut Alexandra se datoreaza partenerului ei de viata. Daca el a renuntat sa isi mai continue studiile, s-a implicat, in schimb, in pregatirea Alexandrei. Sesiunea nu o avea doar Alexandra, ci o aveau amandoi. Cand erau proiecte de facut, el o intreba: "ce proiect avem acum?" "Imi facea program de invatat. Cand eram eu la serviciu, imi dactilografia el proiectele. Sau eu stateam si invatam si el facea mancare". Lunile astea sunt in dicutii privind continuarea studiilor. "Facem si un master?", o intreaba el... Vazuti din afara, cei doi au renuntat sa mai fie individualitati, ci au invatat sa fie un tot. "El a mers pe ideea ca nu conteaza ca eu sunt femeie. Daca eu invat si fac un efort este un efort pentru familia noastra si el ma ajuta cat poate". Un om cu adevarat real Asa isi descrie Alexandra sotul. Intrebata daca lucrul in medii diferite si contactul cu oameni diferiti nu le afecteaza relatia - acum sau pe viitor - Alexandra a negat. "Intru in contact la Institut cu oameni foarte destepti. Am cunoscut si discutat cu cei mai mari cercetatori din tara, care sunt nemaipomeniti din punct de vedere profesional, au cunostinte vaste din toate domeniile. Insa, ca oameni, lasa de dorit: sunt rai, ranchiunosi, infatuati... Cand ajung acasa si imi vad sotul, zic: 'In sfarsit un om real!'". Alexandra e constienta ca relatia ei nu ii poate aduce decat beneficii. "Daca mi s-ar ivi oportunitatea sa promovez, eu voi fi multumita ca il voi ajuta pe el, ca sa nu mai fie nevoit sa munceasca atat de mult ca acum. El nu ma va trage inapoi... O promovare inseamna un salariu mai mare, ceea ce va fi bine pentru amandoi. Chiar daca voi avea vreodata un salariu mai mare, el se va gandi, ca si acum, ca este meritul meu, pe care il recunoaste." Acum cateva luni, intr-o discutie amicala, cineva a decretat ca implinirea ca profesionist este in relatie directa cu implinirea pe care o simti in plan personal. Alexandra se declara mai mult decat implinita familial. Iar in ceea ce priveste profesia nu exclude viitoare promovari. "As fi putut avea multe facilitati materiale. Parintii mei mi-ar fi oferit totul. Insa, am ales sa am o relatie bazata pe incredere si respect. Cred ca dragostea mea s-a implinit mai mult decat a oricui. Eu sunt multumita si fericita: ne intelegem bine si formam o familie frumoasa".
Pagina:
12