Cu cine e mai bine să lucrezi: cu un şef femeie sau cu un şef bărbat?

“Şef femeie versus şef bărbat” este un topic asupra căruia îşi pun amprenta istoria, psihologia şi contextul actual al societăţii contemporane. Istoria poate aduce probe cum că bărbaţii ar fi mai buni şefi.
“Şef femeie versus şef bărbat” este un topic asupra căruia îşi pun amprenta istoria, psihologia şi contextul actual al societăţii contemporane. Istoria poate aduce probe cum că bărbaţii ar fi mai buni şefi. Societatea contemporană însă contrabalansează această concepţie arătând concret că se poate şi altfel: un număr important de femei aflate în poziţii de conducere îşi etalează cu încredere abilităţile manageriale.

Apariţia conceptului “leadership feminin” şi creşterea numărului femeilor care deţin poziţii de conducere au dus la creşterea vizibilităţii femeilor în mediul de afaceri, politic sau cultural şi, probabil, la o (aparentă) creştere a rivalităţii între sexe.
Nu am spus întâmplător aparentă. Pe parcursul timpului am întâlnit femei care aveau încredere în potenţialul bărbaţilor de a fi şefi şi femei care susţineau că ele pot face această meserie mult mai bine.

Citeşte aici mai multe despre acest subiect...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod