Cum să obţii o notă bună la română dacă eşti mai puţin pregătită

Orice examen e greu, dar cel de bacalaureat le întrece pe toate. Sau cel puţin asta e părerea absolvenţilor de liceu. Pentru a avea succes e nevoie de studiu, dar e nevoie şi de atitudinea potrivită.

În perioada 10-12 iunie are loc proba de limba română a examenului de bacalaureat, iar pe 30 iunie va avea loc şi examenul scris la aceeaşi materie. Dacă urmează să participi la acest examen sau ai prieteni şi cunoştinţe care vor să îl promoveze, trebuie să iei în calcul toţi factorii care ar putea favoriza absolvirea.

Ţi se pare că nu te-ai pregătit suficient şi îţi este teamă de nota pe care o vei obţine? Există câteva trucuri care te-ar putea ajuta să te întorci acasă cu cele mai bune rezultate.

Află care sunt acestea şi nu ezita să le pui în practică:

1. Îmbracă-te impecabil


Chiar dacă îţi pare un sfat superficial, este foarte important să arăţi bine şi să te simţi bine în timpul examenului. În primul rând, pentru că prin vestimentaţie îţi poţi spori încrederea în forţele proprii. În al doilea rând, pentru că nişte haine office pot impune respect în faţa celor care te evaluează.

Cum arăta Andreea Esca în vremea când dădea bacalaureatul?

Nu exagera totuşi şi nu purta o ţinută prea elegantă.

O cămaşă simplă albă şi o pereche de pantaloni închişi la culoare sau o fustă de lungime medie sunt perfecte pentru această ocazie. Păstrează decenţa şi nu neglija aspectul confortului, atunci când îţi alegi hainele pentru examen.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod