fericire

10 reguli de bază care te ajută să ai o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă

Controlarea stresului este o condiţie de bază pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii

 

Nu vă lăsați copleșiți de stres

Medicul amintește că reacțiile de stres sunt necesare pentru supraviețuirea noastră și, prin urmare, sunt pozitive în sine. Trebuie să știm însă să le stăpânim, să nu le lăsăm să ne invadeze și să le evacuăm. Pentru aceasta, reduceți exigențele, faceți cât mai multă mișcare, defulați-vă și învățați să respirați. Forțați-vă să treceți în modul Dalai Lama.

Mâncați sănătos

Trebuie mai ales să mâncați de toate, cu moderație, acordând prioritate alimentelor cu aport de vitamine, grăsimi bune, antioxidanți. În schimb, evitați produsele industriale îndulcite cu zahăr și grase, limitați consumul de carne și de mezeluri, optimizați aportul de proteine vegetale.

Supravegheați-vă greutatea

Este știut faptul că excesul de greutate ne expune riscului de boli cardiovasculare și diabetului. Autorul lucrării încearcă totuși să explice inutilitatea regimurilor repetate.

A veghea zilnic la menținerea unei greutăți stabile este relativ simplu, urmând câteva sfaturi practice: mâncați lent, nu mai luați încă o porție și alegeți bine alimentele.

Beți apă... și cafea

Hidratarea este esențială pentru buna funcționare a organismului. Corpul este compus în proporție de 60% din apă și poate pierde zilnic până la un litru și jumătate. În caz de proastă hidratare, efectele nefaste nu întârzie să se facă simțite, pe plan fizic sau psihic. Cafeaua este un atu de sănătate deloc neglijabil, mai ales datorită antioxidanților și cafeinei din conținutul său.


Potrivit mai multor studii amintite de autor, cafeaua ar diminua riscul de diabet, de accident vascular cerebral, de Alzheimer sau de Parkinson. Trebuie să fie consumată, desigur, în cantități rezonabile — trei sau patru ceșcuțe pe zi.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
18 Octombrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod