fericire

10 reguli de bază care te ajută să ai o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă

Sfaturile de bun simţ ale unui medic suedez te pot ajuta să trăieşti mai mult şi mai bine. Sunt uşor de respectat şi dau rezultate.

În cartea sa despre cele 10 reguli de aur ale sănătății ("Les 10 regles d'or de la santé"), medicul suedez Bertil Marklund oferă sfaturi de bun simț pentru a trăi mai bine și mai mult, notează site-ul publicaţiei franceze Madame Figaro, citat de Agerpres.

"Eu însumi decid cum vreau să îmbătrânesc — sau să nu îmbătrânesc", se arată în introducerea cărții lui Marklund, medic generalist, profesor și specialist în sănătate publică.

Potrivit studiilor consultate de el, "influența patrimoniului genetic asupra duratei vieții nu este decât în jur de 25%, în timp ce modul de viață o determină în proporție de 75%", se menționează în carte.

În cele 100 de pagini, medicul Marklund se bazează pe experiența sa de practician și de cercetător din Suedia, dar și pe literatura științifică.

Faceți exerciții fizice

Activitatea fizică reduce stresul, ne protejează împotriva lui și ne ajută să-l gestionăm. Acesta este un avantaj cert, știut fiind faptul că stresul dăunează, printre altele, celulelor organismului. Prin urmare, este inutil să vă impuneți să faceți sport de cinci ori pe săptămână. Mulțumiți-vă să practicați în mod regulat activitatea care vă convine, să stați mai degrabă în picioare decât așezat, să mergeți pe jos cât mai mult posibil, să optați pentru scări în locul liftului.

Dormiți bine, dar nu prea mult

Somnul permite în mod evident regenerarea corpului. Faptul de a dormi prost sau prea puțin obosește, slăbește sistemele noastre de apărare și predispune la excesul de greutate și la alte maladii.

De aceea, este primordial să vă garantați o bună igienă a somnului.

Expuneți-vă la soare, dar cu moderație

Atât prin alimentație (peștele gras sau ouăle), cât și expunându-ne la soare sintetizăm vitamina D. Aceasta din urmă este indispensabilă corpului, pentru buna funcționare a sistemului nervos, consolidarea scheletului sau întărirea sistemului imunitar. Ea protejează împotriva diverselor maladii: cancer, diabet, depresie, infecții, psoriazis, scleroză în plăci... Totuși, atenție la excesul de soare, care favorizează îmbătrânirea pielii și cancerul.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
18 Octombrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod