HIV/SIDA

Necesitatea noilor tratamente In Romania exista o preocupare deosebita pentru tratarea persoanelor infectati cu HIV si pentru accesul la tratament, motiv pentru care Romania a fost considerata un exemplu de abordare a problematicii si pentru alte tari din lume.

Obiectivul terapiei HIV este de a incetini evalutia afectiunii si aparitia evenimentelor care definesc sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA). Pentru atingerea acestor obiective terapeutice este nevoie de terapie antiretrovirala (ARV) care sa asigure scaderea concentratiei de virus pentru o perioada de timp cat mai indelungata, sa previna mutatiile virale si dezvoltarea rezistentei la tratament.

Introducerea terapiei antiretrovirale foarte activa (highly active antiretroviral therapy – HAART) a determinat schimbarea incadrarii HIV de la o boala acuta la o boala cronica.
Acest lucru a fost asociat cu cresterea sperantei de viata a pacientilor.

In orice caz, pentru ca nicio terapie ARV nu distruge complet virusul, acesta se poate multiplica in continuare, ceea ce necesita schimbarea terapiei, obiectiv dificil in conditiile in care pacientii devin din ce in ce mai expusi unor numeroase experiente terapeutice.

De aceea, la pacientii intens tratati anterior, exista o urgenta nevoie de terapie ARV eficienta pentru a determina scaderea concentratiei de virus sub nivelul detectabil; ceea ce inseamna reducerea riscului de a face complicatii.
Aditional este nevoie de terapie ARV care sa poata imbunatati raspunsul imunologic, sa aiba o tolerabilitate buna, cu o schema terapeutica simpla, astfel incat sa stimuleze un nivel crescut de
aderenta la tratament.

In aceste conditii, aparitia unor produse care sa asigure o terapie ARV eficienta, cu buna tolerabilitate, cu un nivel crescut de aderenta, cu care se poate atinge obiectivul terapeutic de scadere a concentratiei de virus sub nivel detectabil si care va asigura un tratament cost-eficient atat pe termen scurt cat si pe termen lung va fi bine primita.

Compania Johnson&Johnson, prin divizia sa medicala Janssen Cilag, a lansat in Romania Prezista - un nou medicament pentru tratamentul SIDA.

Prezista (darunavir) este un inhibitor de proteaza (IP) indicat in asociere cu alte medicamente antiretrovirale pentru tratamentul infectiei cu virusul imunodeficientei umane (HIV 1) la pacientii adulti multiexperimentati, care au avut esec la mai mult de un regim terapeutic continand un inhibitor de proteaza (IP).


Sursa: Janssen Cilag
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod