HIV/SIDA

Imbunatatirea calitatii vietii Sunt multe lucruri pe care tu poti sa le faci pentru a avea o stare de sanatate buna, cum ar fi:

1. Asigura-te ca te afli sub ingrijirea unui medic care cunoaste cum se trateaza infectua cu HIV. Incepe tratamentul imediat ce medicul ti-a recomandat acest lucru.

2. Respecta-ti programarile la medic. Tine cont de indicatiile medicului. Daca medicul tau iti prescrie medicamente, ia-le pe toate asa cum ti-a recomandat, medicamentele dau organismului putere sa lupte cu virusul.
Daca nu respectati schema de tratament si iei doar o parte dintre medicamentele recomandate, atunci infectia cu HIV devine mai puternica in organismul tau. Daca nu te simti bine de la medicamente, vorbeste cu medicul tau sa-ti dea cateva indicatii.

3. Fa-ti vaccinurile la timp care sa ajute la cresterea imunitatii pentru a preveni infectii cum ar fi Hepatita sau Gripa. Medicul iti va spune cand sa faci aceste vaccinuri.

4. Practica sexul protejat pentru a reduce riscul de a contacta o boala cu transmitere sexuala sau riscul reinfectarii cu o alta tuplina de virus.

5.
Daca fumezi sau folosti droguri care nu sunt recomandate de catre medic, renunta.


6. Mananca sanatos, alimente bogate in vitamine, minerale, proteine etc. Nutritia sanatoasa te va ajuta sa te menti in forma, sa ai energie, sa ai o greutate adecvata, corpul tau putand sa lupte astfel cu infectia.

7. Fa exercitii fizice regulat.

8. Odihneste-te si dormi suficient.

9. Relaxeaza-te. Multe persoane considera ca meditatia sau rugaciunea, impreuna cu sportul si odihna, ajuta pacientul sa faca fata stresului din cauza infectiei cu HIV sau bolii SIDA.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod