HIV/SIDA

Cand ajungi la medic? In cadrul primei tale consultatii medicale, medicul iti va pune o serie de intrebari, te va examina si iti va lua probe de sange pentru analize. De asemenea, medicul iti poate recomanda o serie de consulatii: dermatologice, pentru tuberculoza, oftalmologice, O.R.L si vaccinuri.

Spune-i medicului despre toate problemele tale de sanatate pentru a putea primi tratament adecvat. Cere-i medicului informatii despre HIV/SIDA cum ar fi:
  • ce trebuie sa faci daca te simti rau de la medicamente;
  • unde poti primi ajutor pentru a renunta la fumat si la droguri;
  • cum sa ai un regim alimentar sanatos;
  • cum sa minimalizezi sansele de a transmite infectia cuHIV partenerilor tai.

Proba de sange este folosita pentru mai multe teste, cum ar fi nivelul celulelor CD4 si nivelul incarcaturii virale (viremia).
Nivelul CD4 iti arata cat de multe celule CD4 se gasesc in sangele tau. In cazul in care primesti tratament, nivelul celulelor CD4 indica cat de eficient este acest tratament.

Daca nivelul celulelor CD4 creste, atunci organismul tau va fi mai puternic pentru a lupta cu virusul. Testul de incarcatura virala (viremia) masoara cantitatea de virus din sange. Viremia arata ce se intampla cu virusul din corpul tau daca nu primesti tratament. Respecta-ti programarile la medic, deoarece in felul acesta vei putea discuta despre rezultatele testelor tale si ti se va prescrie tratament adecvat.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod