HIV/SIDA

Situatia HIV/SIDA in Romania In Romania, primele cazuri de HIV/SIDA au aparut in 1985; de atunci si pana in prezent au fost inregistrate 15.341 de persoane care au suferit de HIV/SIDA, potrivit Institutului National de Boli Infectioase "Prof.Dr. Matei Bals", compartimentul pentru Monitorizarea si evaluarea Infectiei HIV/SIDA in Romania.

Totodata, potrivit raportului furnizat de Compartimentul pentru Monitorizare din totaul persoanelor cu HIV/SIDA inregistrate au decedat 5.150, astfel in prezent in Romania mai sunt 9.628 persoane cu aceasta afectiune.


Numarul total al pacientilor aflati in evidenta Institutului este de 7.719, adica acestia sunt si cei care primesc tratament gratuit prin intermediul programului initiat de Ministerului Sanatatii.

Trebuie mentionat si faptul ca 236 dintre suferinzii cu HIV/SIDA sunt copii cu varsta cuprinsa intre 0 si 14 ani, iar restul de 7.483 sunt persoane cu varsta mai mare de 14 ani.

In momentul de fata, potrivit Compartimentului pentru Monitorizare si Evaluarea Infectiei HIV/SIDA in Romania 6.603 dintre persoanele cu HIV/SIDA urmeaza tratament antiretroviral (ARV).  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod