Craciunul: sarbatoare sau taraboi?

Mai e putin si vine Craciunul. In cazul in care nu ti-ai pus inca problema unde il vei petrece, iti sugerez sa te gandesti la asta, avand in vedere toate variabilele din ecuatie...
Mai e putin si vine Craciunul. In cazul in care nu ti-ai pus inca problema unde il vei petrece, iti sugerez sa te gandesti la asta, avand in vedere toate variabilele din ecuatie (adica toti cei din jur, care se vor intrece sa iti faca program).

Din punctul meu de vedere, ai mai multe optiuni. Haide sa ne uitam impreuna la fiecare si sa le analizam punctele tari si punctele slabe. Iti poti petrece Craciunul: cu familia ta, cu familia lui, cu prietenii sau plecand cu iubitul undeva.

Craciunul cu familia ta
 

Craciunul reprezinta in mod traditional strangerea laolalta a membrilor familiei. Mai ales daca acum stai in alt oras decat familia ta, este aproape imposibil sa nu te gandesti la mama ta stand in bucatarie, facand de zor cartabos si prajituri si asteptandu-te.
Si poate chiar ti-e dor de parinti sau poate nu (depinde de ce te-ai mutat atat de departe de ei...), dar traditia spune ca trebuie sa fii cu familia de Craciun si ce se va intampla cu constiinta ta daca nu ii vezi? Problema apare atunci cand el zice: "Si mami?...", referindu-se la mama lui pe care si el vrea sa o vada!

Puncte tari

In cadrul familiei tale iti vei petrece Craciunul pe care il stii de mica, asa ca exista o mai mare probabilitate de a intra in spiritul de sarbatori.
Plus ca nicaieri nu ai sentimentul ca iti "incarci bateriile" ca atunci cand esti acasa, unde te poti purta natural, fara a incerca sa pastrezi anumite aparente.

Puncte slabe

Apare aici factorul monotonie: oare nu iti petreci fiecare Craciun la fel? Iar resentimentele partenerului tau e posibil sa cresca in fiecare an, fiindca va simti ca vrei cu tot dinadinsul sa-l integrezi in familia ta si sa-l indepartezi de ai lui. De asemenea e posibil ca parintii sa inceapa cu critici "constructive" de genul: "Dar voi nu va mai casatoriti?!" sau "Tot speli lucrurile cu detergentul X?", intrebari care sa aduca un plus de adrenalina sarbatorilor, sa nu zici ca te-ai plictisit!

Deci casa parinteasca poate sa nu fie locul linistit la care te-ai gandit.
Tu stii mai bine cum stau lucrurile la tine; oricum te sfatuiesc sa citesti si celelalte variante, pentru orice eventualitate... Plus ca daca vei opta pentru aceasta varianta, vei primi o frumoasa bila neagra de la mama soacra, pe care, indiferent de "detergentul" folosit, nu stiu cum ai putea-o face din nou alba...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod