Craciunul: sarbatoare sau taraboi?


Craciunul cu prietenii

Puncte tari

Atmosfera degajata, distractie, veselie. In sfarsit, dupa atata munca si timp de cand nu v-ati vazut cu totii, va puteti pune la punct cu toate vestile si barfele. Poate profiti de ocazie si iti cumperi o noua tinuta.

Puncte slabe

Oare ar mai fi acea atmosfera festiva de Craciun? Ne putem desparti de acel rau necesar, care este intalnirea cu parintii? Nu iti va fi oare dor de a auzi pentru a o mia oara povestea bunicului de cand era tanar sau sfaturile parintilor? In mod clar ei nu vor inghiti iar pastila cu "trebuie sa lucrez in noaptea de Craciun"...
Iar daca inviti prietenii acasa, la sfarsit vei ramane cu sentimentul de coplesire in fata mormanului de vase care trebuie spalate, in timp ce partenerul tau in mod sigur va suferi o indigestie, deci nu ii poti cere sa te ajute la curatat.

O vacanta impreuna

Puncte tari

Cred ca orice comentariu e de prisos aici! Aveti insa grija ca omuletii facuti sa fie doar din zapada.

Puncte slabe

Nu e Ziua indragostitilor si nici ziua voastra aniversara! Plus ca nimeni nu ar intelege hotararea voastra, nici prietenii si nici rudele...
Nu prea e nici in spiritul Craciunului, ce presupune multa lume, distractie si multa mancare (sau nu am inteles eu bine Craciunul?!). Si in plus, poate iti pierzi sansa de a primi mai multe cadouri.

Sfatul meu

Sa aduni rudele si familiile voastre la un loc (in sufrageria mai mare) si astfel ai impuscat doi iepuri dintr-un foc. Ai grija ca mamele voastre sa aiba impartite felurile de mancare pe care le fac si sa fie suficienta bautura! Gandeste-te ce fericita vei fi atunci cand mama soacra va incepe cu critica "constructiva", mama ta iti va lua apararea si tu te vei putea retrage frumusel, in timp ce ele vor continua discutia.

Iar seara fa un chef cu prietenii! Si daca vrei sa pleci undeva, revelionul e aproape!

Sper ca toate sa iti mearga struna, pentru ca se spune ca de Craciun se mai intampla si minuni...

A, si mare grija la cadouri! Ar fi bine sa-ti faci dinainte o lista a persoanelor carora le vei lua cadouri (care e de obicei mai mare decat lista persoanelor carora bugetul iti permite sa le iei cadouri). In cazul unei mari desfasurari de trupe, ca aceea de sus, cadourile nu mai sunt rambursabile (adica nu mai poti da bibeloul cu pestisor dat de mama soacra anul trecut la matusa samd)! Iti urez mult succes si "Sarbatori fericite!".

Un articol de Iulia Firanescu

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod