Frumuseţea ta: 6 trucuri surprinzătoare care te fac să pari mai tânără

Sunt unele gesturi pe care le faci zi de zi, fără să stai prea mult pe gânduri. Unele dintre ele sunt absolut inofensive, dar altele au capacitatea de a te îmbătrâni sau de a-ţi afecta sănătatea

Iată câteva schimbări surprinzătoare, la care nu te-ai fi gândit că te pot ajuta să pari mai tânără:

Zâmbeşte mai mult

Într-un studiu realizat de cercetătorii germani s-a demonstrat că persoanele care zâmbesc mai mult sunt considerate mai tinere. 171 de persoane au fost rugate în cadrul studiului să le dea o vârstă femeilor care le erau arătate în fotografii. Cele care zâmbeau au primit vârste mai mici decât aveau în realitate.

Consumă antioxidanţi

Antioxidanţii au capacitatea de a neutraliza radicalii liberi, responsabili pentru îmbătrânirea prematură şi accentuată. Iar un studiu realizat de Unilever a arătat că persoanele care au consumat suplimente pe bază de ulei de peşte şi antioxidanţi timp de 14 zile au avut la finalul studiului riduri mai puţin adânci comparativ cu momentul începerii tratamentului.

Monitorizează-ţi tensiunea

Într-un studiu realizat în Olanda, la Leiden University Medical Center, cercetătorii au descoperit că persoanele care arată mai tinere decât vârsta pe care o au tind să aibă o tensiune sanguină scăzută. Monitorizează-ţi tensiunea şi ai grijă să nu consumi prea multă cofeină sau sare, elemente care determină creşterea tensiunii.

Nu te lăsa pradă depresiei

Episoadele de depresie din viaţa unei persoane pot accentua îmbătrânirea, potrivit unui studiu recent. Depresia îţi afectează imunitatea, dar accelerează şi rata de îmbătrânire a celulelor din întreg organismul.

Fă sport

Pe lângă remodelarea corporală evidentă pe care ţi-o oferă, sportul mai are capacitatea de a-ţi influenţa ADN-ul celular, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din San Francisco, Statele Unite. Cercetătorii au descoperit că gemenii care fac cel puţin 30 de minute de exerciţii în fiecare zi au markeri ADN care arată cu zece ani mai tineri decât ai fraţilor lor care sunt sedentari.

Dinţi mai albi

Smalţul dinţilor îşi pierde albul natural odată cu trecerea timpului. Iar cu cât dinţii sunt mai galbeni sau mai închişi la culoare din cauza fumatului, de exemplu, cu atât vei părea mai îmbătrânită.

Dinţii mai albi te fac să pari cu cel puţin cinci ani mai tânără, potrivit unui studiu realizat în 2010.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod