Piesa de teatru Două Liniuțe, o inițiativă a platformei Cerculfetelordestepte.ro

Cerculfetelordestepte.ro revine cu o nouă inițiativă de susținere a dialogului cu femeile din România cu privire la contracepție, prin transpunerea unei povești de viață și a unui subiect sensibil într-un mod inedit: o piesă de teatru. Cu scenariul și regia semnate de Lia Bugnar, piesa de teatru “Două Liniuțe” pune în scenă într-o manieră tragic-comică destinele a două cupluri, fiind totodată o adevărată lecție de viață.

“Ideea de a comunica un subiect încă tabu printr-o piesă de teatru, a fost să oferim posibilitatea unei interacțiuni mai apropiate cu femeile, capabile nu doar să sintetizeze mesajul, ci și să îl răspândească în cercul lor. Ne dorim să continuăm campania educațională prin platforma cerculfetelordestepte.ro și să facilităm accesul la informație, având la dispoziție suportul celor mai buni specialiști în domeniu”, declară Sorin Cantor, Business Unit Manager, MSD Romania.

“Principala mea preocupare a fost să scriu o piesă care să aibă toate calitățile pentru a deveni un spectacol bun, independent de intenția care se ascunde în miezul poveștii.

Subiectul avorturilor e unul foarte intim și nu-i deloc greu să pici în capcana de a agresa spectatorul cu el. Dintr-o sală de spectacol, probabil că unul din doi spectatori au, într-un fel sau altul, legatură cu subiectul. Pentru unii e un subiect dureros, pentru alții unul stânjenitor, pentru unii poate fi chiar subiect tabu sau indecent. În locul din piesă unde chiar se discută în amanunt despre avort am pornit toate motoarele farmecului și comediei, ca să mă asigur ca spectatorul nu se va crispa și că va urmari povestea, empatic, în continuare”, spune Lia Bugnar.



În distribuția piesei de teatru se află actorii Marius Manole, Medeea Marinescu, Irina Antonie, Anghel Damian, Ilinca Manolache, Cătălin Babliuc și Istvan Teglas.



Premiera cu publicul va avea loc în data de 30 noiembrie 2013, începând cu orele 22:00, la Teatrul Godot din Str. Blănari nr. 14. De asemenea, până la finalul anului, piesa se va mai juca în datele de 14 și 21 decembrie, urmând sa fie repusă în scenă la începutul anului 2014.

Lansată în anul 2011, platforma cerculfetelordestepte.ro a luat naștere datorită numărului alarmant de avorturi din România. Cerculfetelordestepte.ro este o platformă online care oferă informații legate de contracepţie şi prezintă diferitele opțiuni disponibile astăzi.

În ultimii ani, au fost dezvoltate la nivel mondial mai multe metode contraceptive inovatoare, ce pot elimina neajunsurile metodelor clasice. Această platformă ajută femeile din România să identifice opțiunea care li se potriveşte cel mai bine şi pe care pot mai apoi să o utilizeze sub îndrumarea unui medic specialist.

Pe lângă informațiile detaliate despre contracepție, Cerculfetelordestepte.ro permite cititoarelor şi posibilitatea de a efectua un test în 12 paşi, care le indică la final ce metodă contraceptivă li s-ar potrivi cel mai bine.

Pornind de la rezultatul testului, cititoarele se pot consulta cu medicul ginecolog pentru a stabili împreună metoda optimă de contracepție.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod