Viața în dubă: Cuplul care a cheltuit 45.000 de dolari pentru a transforma o mașină de marfă în casa ideală

Doi tineri pasionați de călătorii sunt tot timpul pe drumuri, dar și acasă, fiindcă locuința lor este mobilă: au transformat o dubă în casa visurilor lor.
Mariepier Bastien, în vârstă de 31 de ani, și Dominic Faucher (33 de ani), din Quebec, Canada, și-au dorit dintotdeauna să trăiască în stil nomad. Cel puțin două luni pe an le petreceau în camere din rețeaua Airbnbs, campinguri și hosteluri, însă vacanțele nu le mai ajungeau pentru a se simți liberi. Aveau nevoie de o evadare totală, așa că în iunie 2020 au cumpărat o dubă cu 23.000 de dolari și s-au apucat să o renoveze, ajutați de tații lor.

Obiectivul lor era clar: să-și poată permită să călătorească la fel de mult ca înainte de pandemie. "În 2016 am călătorit în Islanda și am închiriat o dubă pentru două săptămâni ca să facem un tur al insulei", a povestit Mariepier, profesoară cu jumătate de normă la Universitatea din Ottawa, pentru Jam Press.

"Ne-am îndrăgostit de acest stil de viață și de ideea de a ne căra lucrurile cu noi, să ne oprim oriunde vrem și să putem descoperi locuri noi", a mai spus ea.

Când fiecare metru contează


Mașina pe care au cumpăra-o, un Ram Promaster 136 din 2014 cu plafon înălțat, a fost folosită înainte pentru livrarea de produse.

Procesul de transformare într-o căsuță pe roți a durat peste 300 de ore, dar a meritat tot efortul.

"Am terminat conversia cu ajutorul prețios al taților noștri, care, deși sunt foarte îndemânatici, nu aveau, de fapt, nicio experiență în transformări, dar, cumva, au reușit"
, a povestit Mariepier Bastien.



"Diferența între a construi o dubă și o casă este că fiecare metru pătrat contează într-un spațiu atât de mic. Pentru asta a trebuit să gândim funcții multiple pentru fiecare dulăpior și asta a necesitat să ne gândim mai mult. A fost nevoie, de asemenea, să facem totul cât mai rezistent la diferențele de temperatură, ceea ce ne-a dat și mai mult de furcă", a explicat tânăra.

Un puzzle foarte complicat


"Când am terminat planul și am avut toate componentele, am trecut la treabă: au fost multe încercări și greșeli, am construit și reconstruit.
Parcă am făcut un puzzle din 5.000 de piese"
, își amintește Mariepier.

Cuplul admite că nu avea idee de unde să încearcă acest proces de transformare a unei mașini într-o casă, dar pe parcurs au descoperit o mulțime de provocări legate de alimentarea cu energie electrică, de izolație și de realizarea plafonului, printre altele. Ajutorul părinților a fost esențial, subliniază cei doi.

"Am petrecut mult timp citind bloguri și urmărind clipuri video ale unor oameni care și-au modificat dubele. Construirea mașinii noastre cu ajutorul taților a fost o experiență atât de faină! Ne trezeam, mâncam împreună și intram în garaj ca să muncim la dubă. La prânz, mamele noastre ne pregăteau masa și ne opream ca să mâncăm cu toții. Erau (și sunt încă) extrem de fericiți și de mândri să ia parte la această aventură cu noi", au povestit tinerii.

Prețul unei case pe roți


Cu totul, proiectul i-a costat 45.000 de dolari pe cei doi temerari, în această sumă intrând și prețul de achiziție a mașinii, 23.000 de dolari.

Ce le place cel mai mult lui Mariepier și Dominic la noua lor casă este combinația de culori, foarte șic și cu nuanțe deschise, care dau senzația de spațiu mai mare.



După ce au terminat, cei doi au pornit la drum.

Au colindat prin America de Nord și au trecut prin Quebec, Ontario, Alberta, dar și prin Colorado New Mexico.

Un sfat pentru cei care vor așa ceva


După experiența pe care au acumulat-o, sfatul lor pentru cei care vor să se mute într-o dubă este să încerce mai întâi acest stil de viață. "E singurul mod de a-ți da seama dacă ai nevoie de așa ceva", a explicat Mariepier. "Sunt sute de planuri, toate sunt foarte diferite, așa că să trăiești în dubă în felurite moduri este singura cale pentru a determina ceea ce îți trebuie", a adăugat ea.

Citește și: Kristen Stewart și-a luat casă în Los Angeles. Prețul pe care l-a plătit vedeta pentru vila în stil mediteranean


"În plus, nu te compara cu alții. Din nou, sunt multe moduri de a converti o dubă și trebuie să fii cinstit cu tine însuți și să trăiești așa cum vrei", recomandă tânăra.


Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod