Viața fără ipotecă: Cuplul care a transformat un autobuz cu etaj într-un cămin cochet, cu șemineu, cadă și terasă

Casa este locul în care te simți cel mai bine. Dar când Charlie MacVicar, în vârstă de 26 de ani, și partenerul ei, Luke Walker (27 de ani), au decis să se mute împreună știau că nu s-ar fi simțit în largul lor într-o casă care le-ar fi impus datorii mari. Așa că au început să caute alternative.
Cum tatăl lui Charlie avea un teren în comitatul englez Essex, unde ea și Luke puteau locui, au început să se gândească la un mod potrivit de a-l folosi, iar cea mai bună soluție li s-a părut un autobuz etajat.

"Ne place să călătorim și am vrut ceva care să ne ofere multă flexibilitate"
, a povestit Charlie pentru Bored Panda. "Am luat în considerare un container și o dubiță, iar în final am optat pentru un autobuz supraetajat", a adăugat ea.

Casă fără ipotecă


În următorul an, Charlie și Luke au muncit din greu, transformându-și visul în realitate. Și, cel mai important, au reușit asta fără să devină prizonierii unui credit împovărător: "Eu și partenerul meu ne doream să locuim împreună, dar nu doream să avem o ipotecă uriașă sau să plătim o chirie mare", a spus Charlie.



După ce au văzut o mulțime de autobuze scoase la vânzare, le-au tăiat de pe listă pe cele care necesitau lucrări majore de reparații și pe cele care nu erau suficient de înalte pentru Luke, care are o statură impozantă.

Din fericire, au găsit apoi ceea ce doreau: un autentic autobuz roșu Go-Ahead London Volvo Plaxton. Curios, cu doar câteva luni înainte să-l cumpere ei, încă mai transporta pasageri.

Desigur, renovarea unui autobuz poate fi foarte complicată pentru cineva care nu are experiență, iar Charlie a descoperit că acest proces poate fi plin de provocări. Din fericire, cuplul a beneficiat de cele mai bune sfaturi și de ajutorul rudelor și prietenilor.

Provocările unei case neconvenționale


"Eu și prietenul meu nu suntem genul foarte creativ. Am avut joburi de birou și erau unele zone ale autobuzului unde nu ne descurcam singuri. Partea electrică, țevăraia și mobilierul au fost făcute de familie sau de meseriași.

Oricât ne-ar plăcea să ne asumăm munca grea, cu siguranță nu am fi făcut-o fără alții", a explicat tânăra. Dar asta nu le știrbește meritele, dimpotrivă, după cum se poate vedea pe contul lor de Instagram.

"Per ansamblu, nu au fost multe complicații cu autobuzul, am avut noroc că era într-o stare bună când l-am cumpărat. Conversia a decurs destul de ușor. Construirea scărilor a fost mai grea, dar și cea a terasei, pentru că plafonul e ușor curbat, așa că a trebuit să facem mobila pe comandă", a povestit Charlie.



O altă provocare este menținerea căldurii în interior în sezonul rece cu atâtea ferestre, însă cuplul a instalat recent un convector care face față cu brio temperaturilor scăzute.

În plus, sub scări se află o sobă gata "să duduie" când dă frigul.

Fără credit, doar cheltuieli minime


Casa are toate dotările necesare, de la bucătărie până la terasă, inclusiv o cadă în care cei doi se pot răsfăța cu o baie în timp ce se bucură de priveliștea din această zonă liniștită din Essex. Autobuzul se află lângă un mic iaz cu nuferi și cu o barcă la mal, iar cuplul crește aici două capre, pe care le-a numit Monty și Darwin.

Citește și: Kristen Stewart și-a luat casă în Los Angeles. Prețul pe care l-a plătit vedeta pentru vila în stil mediteranean


Acum, chiar dacă MacVicar și iubitul ei îi plătesc tatălui ei o mică chirie pentru că au parcat pe terenul lui, cheltuielile cu această casă pe roți sunt minime.

Cei doi au aici tot ce le trebuie și n-ar schimba căminul lor cu etaj pentru nicio casă obișnuită din lume, fie ea și mai mare sau mai luxoasă.


Foto: Bored Panda, DoubleDeckerHome

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod