Căsuța în stil suedez în care te simți oriunde ca acasă: Costă cât un apartament, dar nu-ți mai vine s-o părăsești

Colaborarea dintre IKEA și alte trei companii a conturat prototipul unei căsuțe care reprezintă perfect stilul de viață nordic: minimialist, pragmatic și liniștit.
Ideea unei căsuțe mobile, în care să te bucuri de tot confortul și să stai departe de oameni, atrăgea, deja, tot mai mulți adepți, dar pe fondul pandemiei a înregistrat un interes ridicat. Sătui de agitația orașelor, oamenii încep să viseze la un stil de viață minimalist, undeva departe, unde să aibă o căsuță mică și cochetă, ascunsă într-o pădure, în munți sau pe malul unui lac.

Ei bine, o căsuță mobilă, pe care să o poți trage cu mașina oriunde te duci, este cea mai bună soluție în acest caz. La asta s-a gândit IKEA când a conceput, în colaborare cu Vox Creative, Curbed și Escape, care construiesc autorulote și căsuțe în Statele Unite, o căsuță pe roți în care ai tot ce-ți trebuie pentru a trăi autonom.

Se poate livra oriunde


Boho XL este ideală pentru cei care se mută des dintr-o localitate în alta, dar și pentru cei care dispun deja de un teren.

Prototipul a fost finalizat în luna martie, dar a fost prezent recent, scrie Bored Panda.

Dan George Dobrowolski, fondatorul și CEO-ul companiei Escape, a declarat că la baza acestui proiect a stat în primul rând conceptul de sustenabilitate. "Ne-am axat pe eficiența energetică și amprenta de carbon redusă, folosirea materialelor sustenabile și reciclate, mobilitatea și adaptarea la noi medii. lista e nesfârșită", a spus el.



Dobrowolski a adăugat că ideea căsuței Boho XL a fost inspirată de modelul Vista Boho XL dezvoltat de Escape, la care s-au făcut câteva mici modificări. Proiectul a fost în lucru cam un an, iar Escape s-a alăturat în a treia fază a acestuia. "Mai mic este frumos", a explicat el conceptul căsuței.

"Putem livra oriunde, dar taxele vamale trebuie plătite de cumpărător", a precizat Dan George Dobrowolski.

Pat mare, baie și spații de depozitare


Căsuța eco este șic, confortabilă și este livrată gata mobilată cu tot ce te-ai aștepta să vezi într-un showroom IKEA.

Cu o suprafață de 17,37 metri pătrați, căsuța este exact așa cum poate fi o căsuță, adică în primul rând mică - aici nu există dubii. Dar când vezi cât de bine arată, ce materiale și ce dotări include, parcă nu mai contează cât loc ai înăuntru.

Ikea Tiny Home se adresează în primul rând adepților minimalismului și celor interesați de protejarea mediului care doresc să evadeze din orașe sau să stea la distanță de așezările umane, în mijlocul naturii. Înăuntru este suficient loc pentru cărțile, florile și echipamentele tale.

Patul e destul de mare, raportat la interior. Bucătăria îți oferă destul loc să te miști pentru a pregăti masa și are toate dotările necesare. Totul e gândit și aranjat ergonomic.



Există multe spații de depozitare mascate, iar multe piese de mobilier sunt flexibile - masa, de exemplu, poate fi folosită în mai multe moduri.

Baia arată și ea grozav. Impresia pe care o lasă această căsuță depășește cu mult ideea de rulotă premium și nu te-ai aștepta să beneficiezi de toate condițiile în mijlocul pustietății.

Prețul e mare, dar poate fi o alternativă


În plus, spațiul exterior poate fi decorat oriunde te așezi cu câteva ghivece cu flori, scaune, o măsuță și cabluri cu beculețe prinse pe stâlpi înfipți în pământ, creând atmosfera perfectă pentru un picnic.

Citește și: Mereu acasă. Garsoniera primitoare amenajată într-un autobuz


Prețul nu-i la fel de mic cum este căsuța: Boho XL costă 63.350 de dolari, potrivit Business Insider. În schimb, pe site-ul Escape, Vista Boho XL este disponibilă la prețul de 47.550 de dolari, dar poate fi cumpărată și cu o rată de 331 dolari pe lună.

Nu-i puțin, dar pentru unele persoane poate reprezenta o alternativă la cumpărarea unui apartament sau a unei case la țară.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod