10 comedii franceze care te fac să râzi în hohote. Trebuie să le vezi!

Marea hoinăreală e un titlu obligatoriu de (re)văzut pentru cei care vor să „guste” din savoarea comediilor realizate de francezi.

Savuroasa (și ireverenţioasa) comedie franceză Alibi.com, în regia lui Philippe Lacheau, unul dintre cele mai prolifice nume ale genului în Franţa, rulează în cinematografele noastre, ceea ce ne-a făcut să trecem în revistă câteva dintre cele mai bune comedii franceze din toate timpurile. Urmăriți aceste filme pentru o porție sănătoasă de bună-dispoziție.

Comedii franţuzeşti: Bienvenue chez les Ch'tis (2008)

Această comedie franțuzească recentă a fost văzută la data lansării de peste... 20 de milioane de spectatori în Franța.

Dacă se ţine cont de procentul de francezi care au vizionat filmul, e întrecută de clasicul La grande vadrouille/Marea hoinăreală, cu Louis de Funès şi Bourvil, savurată în 1966 de o treime dintre locuitorii din Hexagon. Povestea filmului regizat de Dany Boon se învârte în jurul unui angajat al poștei franceze, angajat ce încearcă din răsputeri să fie transferat cu jobul undeva pe Coasta de Azur.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bau_bau pe 1 Nov 2018, 17:32
    Filme frantuzesti

    Intradevar filmul Débarquement immédiat! – Aterizare forţată! (2016) este foarte tare. Ar trebui sa faca parte din aceasta lista. Este criminal de tot.

    0
    0

  • colios cosmin pe 28 Apr 2017, 18:31
    Hors de Prix

    As recomanda si Hors de Prix 2006

    0
    0

  • Ovi pe 26 Mar 2017, 08:59
    comedie

    Va recomand un film de anul trecut...Aterizare cu bucluc...e durere filmul!

    1
    0

  • Rodica G pe 25 Mar 2017, 20:40
    comedii franceze

    Eu as propune toata seria Jandarmului; apoi seria Companiei a saptea; apoi Oscar, Aripioara sau picior?, Omul-orchestra, de fapt toate filmele lui Louis de Funes. Eu il consider cel mai mare comedian francez si poate chiar international.Las orice film ca sa revad a mia oara o comedie cu el :)

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod