10 comedii franceze care te fac să râzi în hohote. Trebuie să le vezi!



La fée/Zâna (2011)

Iată o comedie-fantasy, adusă în România la Festivalul de Film Transilvania, în secțiunea Supernova. Regia e semnată de cei trei protagoniști ai filmului - Dominique Abel, Fiona Gordon și Bruno Romy. Dom lucrează în schimbul de noapte într-un mic hotel de lângă portul din Le Havre. Într-o noapte apare o femeie fără bagaje și fără pantofi. Numele ei este Fiona. Îi spune lui Dom că este o zână și că-i va îndeplini trei dorințe. După ce îi îndeplinește două, Fiona dispare ca prin minune! Dom, care deja s-a îndrăgostit de ea, o caută pretutindeni și o găsește într-un târziu într-un spital psihiatric, unde tocmai a fost internată.
Iată ce scria un forumist Cinemagia despre film: „Nu e o comedie pentru oricine.

Trebuie să va placă umorul absurd. E o comedie aproape lipsită de cuvinte. E genul de film la care te simți bine necondiționat. Da, poți săpa și vei găsi multe scene care să te pună pe gânduri, să te facă să revizuiești felul în care te gîndești la prezent, la viitor, dacă asta e ceva care te macină în mod curent, dar nu-i deloc obligatoriu, pentru că filmul nu-și propune așa ceva. Filmul, cu imaginea și sunetul superbe, e mai degrabă o oază de nebunie, pe care mulți din noi am pierdut-o în încrengătură vieții, în care putem să ne intorcem măcar pentru 90 de minute”...

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bau_bau pe 1 Nov 2018, 17:32
    Filme frantuzesti

    Intradevar filmul Débarquement immédiat! – Aterizare forţată! (2016) este foarte tare. Ar trebui sa faca parte din aceasta lista. Este criminal de tot.

    0
    0

  • colios cosmin pe 28 Apr 2017, 18:31
    Hors de Prix

    As recomanda si Hors de Prix 2006

    0
    0

  • Ovi pe 26 Mar 2017, 08:59
    comedie

    Va recomand un film de anul trecut...Aterizare cu bucluc...e durere filmul!

    1
    0

  • Rodica G pe 25 Mar 2017, 20:40
    comedii franceze

    Eu as propune toata seria Jandarmului; apoi seria Companiei a saptea; apoi Oscar, Aripioara sau picior?, Omul-orchestra, de fapt toate filmele lui Louis de Funes. Eu il consider cel mai mare comedian francez si poate chiar international.Las orice film ca sa revad a mia oara o comedie cu el :)

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod