Acasă, în microbuz: Cuplul care a vizitat 166 de țări cu un bebeluș și un câine la bord - FOTO

Un cuplu a cheltuit 22.000 de euro pentru a transforma un microbuz vechi într-o casă pe roți, apoi a pornit la drum. Până acum a trecut prin 166 de țări.

Aventura a început când Jonathan și Megan Axworthy, din Buckinghamshire (Anglia), respectiv Ohio (SUA), au cumpărat un microbuz vechi. Au cheltuit 22.500 de euro ca să-l transforme într-o casă mobilă, iar acum și-au trecut în palmares un număr impresionant de țări vizitate. Și nu sunt singuri în acest periplu, ci însoțiți de fiul lor, Atlas, și de câinele familiei, Gogi.

Cei doi s-au întâlnit în Shanghai, în 2010, și recunosc că uneori căsuța pe roți este cam mică și îi cam stânjenește uneori, dar încearcă să evite să stea prea mult înăuntru, petrecând cât mai mult timp în aer liber.

"Seara, când vine ora de culcare și diminețile sunt cele mai grele. Patul lui Atlas e foarte apropiat de al nostru, așa că ne cam hârjonește...", a explicat Jonathan, în vârstă de 43 de ani, care a lucrat anterior în publicitate. "Trebuie să stăm în întuneric între 30 de minute și o oră până când adoarme el, ca să putem aprinde lumina. Ora dintre 19:45 și 20:45 o petrecem de obicei în liniște. Încercăm să evităm să stăm prea mult înăuntru, ca să scăpăm de atmosfera mai încinsă din cabină care poate provoca crize de nevi.
Căutăm mereu locuri de joacă sau plaje ca să-l lăsăm pe Atlas să alerge înainte de a porni la un drum lung"
, a adăugat acesta.

Micuțul în vârstă de doi ani a ajuns până acum în 11 țări, printre care se numără Franța, Elveția, Italia, Albania, Grecia, Turcia și SUA. Părinții lui estimează că în următoarele șase luni acesta va vedea încă zece țări, relatează Daily Mail. "Probabil că e prea mic ca să aprecieze lungimea călătoriilor noaste, dar sperăm ca acestea să aibă o influență pozitivă asupra lui.
Vrem ca el să aprecieze cât de norocos este și să înțeleagă că lumea este un loc minunat, cu atât de multe de văzut"
, a spus tatăl.

Jonathan a lucrat în Londra timp de șapte ani în publicitate digitală înainte de a se muta în Sydney în 2007, apoi în Shanghai, în 2010. Acolo a cunoscut-o pe americanca Meghan. "Veneam după sfârșitul unei perioade în care crescusem în mijlocul pustiului. După ce am terminat facultatea nu prea știam ce să fac și am primit o slujbă, să predau engleza în China.
Lucram amândoi în Shanghai, iar la a treia întâlnire Jonathan mi-a zis să participăm la raliul mongol. Călătoria a durat șase săptămâni, dar am reușit să supraviețuim într-o mașinuță, conducând zece ore pe zi. Am realizat atunci că așa vrem să ne petrecem timpul"
, a povestit Meghan.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod