Filme inspirate din intamplari reale incredibile

15 filme inspirate din întâmplări reale incredibile

T?cerea mieilor

„Tăcerea mieilor” (1991)         

Thomas Harris, autorul cărţii pe care se bazează scenariul de Oscar al lui Ted Tally, s-a inspirat din câteva cazuri din viaţa reală când a construit povestea şi a creat criminalul în serie Buffalo Bill. Ted Bundy şi-a ademenit victimele folosind ghips şi răni false, la fel ca Buffalo Bill; Bundy, de asemenea, s-a oferit să ajute autorităţile creând un profil al Criminalului din Green River, un criminal în serie prolific care a operat când Bundy era încarcerat.

Aceasta aminteşte, bineînţeles, de înţelegerea „quid pro quo” dintre Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) şi Clarice Starling (Jodie Foster). În plus, la fel cum fictivul Jame „Buffalo Bill” Gumb (Ted Levine) îşi ţine victimele într-o fântână, criminalul în serie Gary Heidnik a ucis şi a torturat şase femei după ce le-a ţinut într-o groapă din subsolul lui din Philadelphia.

Poate că povestea cu cea mai mare influență – nu doar pentru „Tăcerea”, dar şi pentru multe alte opere de ficțiune horror – este aceea a criminalului Ed Gein, unul dintre cele mai faimoși criminali din istoria Statelor Unite, care a folosit părți ale corpului victimelor pe post de garderobă şi mobilă.
Gein, de asemenea, spera să creeze un „costum de femeie” ca să-l poarte în onoarea mamei sale, după ce relația lor bolnavă s-a încheiat. Crimele lui Gein – și relația sa ucigașă şi bizară cu mama lui – au servit ca sursă de inspirație pentru capodopera horror a lui Hitchcock „Psycho” (1960) şi însângeratul „Masacrul din Texas” (1974).

25 Iulie 2016
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Emilian pe 27 Aug 2016, 20:07
    raspuns

    nu inteleg cum poate lipsi de aici "Unstoppable", de departe, cel mai impresionant si mai intens film inspirat din realitate.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod