Filme inspirate din intamplari reale incredibile

15 filme inspirate din întâmplări reale incredibile


A beautiful mind

A Beautiful Mind (2001)

Ecranizarea cărţii Sylviei Nasar despre John Nash, un matematician strălucit care a suferit de schizofrenie. Născut într-o familie din clasa de mijloc, pe 13 iunie 1928, Nash a fost o figura proeminenta a anilor 1950. Pionieratul sau in teoria jocului l-a promovat in elita matematicienilor dar el a dispărut o lungă perioadă în care boala care l-a acaparat. Teoria sa însă a lucrat devenind un element vital în business și economie. John Forbes Nash Jr. (Russell Crowe)  alcătuiește o teorie a jocului – o matematica a competitiei- care contrazice doctrina lui Adam Smith, parintele economiei moderne.

O suta cinzeci de ani de gandire acceptata si invatata este abrupt demontata si data la o parte si viata lui Nash se schimba pentru totdeauna. Nash primeste post de cercetator si catedra. Stiinta a avut un rol imens in triumful Americii in cel de-Al Doilea Razboi Mondial si acum, cand incepe razboiul rece, Nash vrea sa joace un rol. Dorinta sa este indeplinita cand fantomaticul William Parcher (Ed Harris) il recruteaza pt o misiune secreta de spargere a codurilor inamicului.
Nash se arunca intr-un efort urias in timp ce continua munca sa la catedră.
Aici destinul sau il intersecteaza pe cel al Aliciei Larde (Jennifer Connelly) o studenta la fizica.
Nash si Alicia se casatoresc dar el nu-i incredinteaza secretul colaborarii cu Parcher. Este ascuns, obsedat si in final pierdut intr-o lume a deziluziilor. Diagnosticul este schizofrenie.
Devastata de implicatiile starii sotului sau, Alicia lupta costienta ca iubeste un geniu. Dintr-un cuplu stralucitor si fericit se transforma intr-unul de groaza. Dar ea nu uita angajamentul facut atunci cand s-au casatorit si il determina si pe el sa lupte.
Nash va invinge nu numai o boala incurabila dar si degenerativa.
Cu foarte multa lupta, credinta si vointa, el continua sa munceasca si in 1994 ia Premiul Nobel.



25 Iulie 2016
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Emilian pe 27 Aug 2016, 20:07
    raspuns

    nu inteleg cum poate lipsi de aici "Unstoppable", de departe, cel mai impresionant si mai intens film inspirat din realitate.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod